Αμπελώνες Ζαχαριά

Αμπελώνες Ζαχαριά

Η εταιρεία «Αμπελώνες Ζαχαριά» – ΟΙΝΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ αποτελεί μία από τις σημαντικότερες οινοποιίες της περιοχής της Νεμέας, αλλά και της Πελοποννήσου γενικότερα. H ευρεία γκάμα των προϊόντων της, με περισσότερες από 15 ετικέτες, καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα των απαιτήσεων του σύγχρονου καταναλωτή, ενώ οι συνεχείς διακρίσεις των κρασιών της τα τελευταία έτη, σε μεγάλους και καθιερωμένους διεθνείς διαγωνισμούς οίνου, την κατατάσσουν σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες δυνάμεις του οινικού κλάδου. Αν και στον χώρο του εμφιαλωμένου άρχισε να δραστηριοποιείται μόλις το 2002, εντούτοις η οινική ιστορία της εταιρείας φτάνει πολλά χρόνια πίσω στον χρόνο.
Καταρχάς, το οινοποιείο της εταιρείας είναι το μεγαλύτερο και ιστορικότερο ιδιωτικό οινοποιείο της περιοχής της Νεμέας, το οποίο και βρίσκεται σε συνεχή παραγωγική λειτουργία από το 1960. Χτισμένο σε διάφορες φάσεις, με κυριότερους σταθμούς το 1960, όπου χτίσθηκαν οι πρώτες εγκαταστάσεις, το 1973 όπου ολοκληρώθηκε το σύνολο του οινοποιείου με τις τότε τελειότερες γαλλικές προδιαγραφές, εισάγοντας την κυριότερη γαλλική τεχνογνωσία στη Νεμέα, και τέλος το 2004, όπου ολοκληρώθηκε από την οικογένεια Ζαχαριά ο πλήρης εκσυγχρονισμός του. Σήμερα το οινοποιείο συνδυάζει μοναδικά την παράδοση, με τις γαλλικού τύπου τσιμεντένιες δεξαμενές, αλλά και την τεχνολογία αιχμής, με αυτόματους ανοξείδωτες οινοποιητές, πνευματικά πιεστήρια, φίλτρο εφαπτομενικής διήθησης, και ό,τι πιο σύγχρονο απαιτεί η σύγχρονη οινολογία.
 
Επιπρόσθετα, ο Ηλίας Ζαχαριάς, ο οινοποιός, ο άνθρωπος που δημιούργησε την εταιρεία έχει ήδη κλείσει 35 έτη συνεχούς προσφοράς στο νεμεάτικο αμπελώνα και στο κρασί του. Απόφοιτος της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών, με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, αλλά κυρίως με έντονη τη διάθεση για προσφορά στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, προσφέρει αδιαλείπτως τις υπηρεσίες του ως γεωπόνος στη Νεμέα και στα σταφύλια της από το 1974. Όλα αυτά τα χρόνια, όντας πάντα δίπλα στο πλευρό των αγροτών συνετέλεσε τα μέγιστα για την ποιοτική αναβάθμιση του σταφυλιού της Νεμέας, ώστε το αγιωργίτικο κρασί να βγει από την αφάνεια και να κατακτήσει την θέση που του αξίζει.
 
Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της εταιρείας, πέρα από τις εγκαταστάσεις και τους ανθρώπους της, αποτελεί το σπουδαίο χώμα της Νεμέας, και πιο συγκεκριμένα οι αμπελώνες της οικογένειας Ζαχαριά, που εκτείνονται σε μια έκταση 400 στρεμμάτων, με τους πιο παλαιούς να ξεπερνούν ήδη την ηλικία των 40 ετών. Οι αμπελώνες βρίσκονται επικεντρωμένοι κυρίως στις πλαγιές γύρω από το χωριό Λεόντιο και φιλοξενούν σήμερα 12 ποικιλίες αμπέλου με μικρές στρεμματικές αποδόσεις και με αυστηρή εφαρμογή πιστοποιημένου, σύμφωνα με τα πρότυπα AGRO 2-1 & 2-2, ολοκληρωμένου συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.


Όσον αφορά στο μέλλον, τα σχέδια είναι πολλά… Το ‘πάντρεμα’ όμως της γης με την οινολογία, πράγμα που αποτελεί και την πεμπτουσία της ιστορίας των Αμπελώνων Ζαχαριά, παραμένει ο μόνος δρόμος για την παραγωγή οίνων υψηλών απαιτήσεων. Η πίστη σε αυτό, καθώς και η συνεχής αναζήτηση αρωμάτων και γεύσεων θα αποφέρουν σύντομα νέες εκπλήξεις για το οινόφιλο κοινό.

 

Λίστα Πλέγμα

Φθίνουσα Ταξινόμηση
Σελίδα:
 1. 1
 2. 2
 1. -20% Αμπέλου Φως Μοσχάτο, Αμπελώνες Ζαχαριά Αμπέλου Φως Μοσχάτο, Αμπελώνες Ζαχαριά

  Ελαφρύ, ημίξηρο λευκό κρασί για κάθε στιγμ...

 2. Κρασί με εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής!

 3. Ευχάριστη μαλαγουζιά με εξαιρετική σχέσ&et...

 4. -8% Αγιωργίτικο BIO, Αμπελώνες Ζαχαριά

  Κρασί με εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής!

 5. -8% Synastry Sauvignon Blanc, Αμπελώνες Ζαχαριά

  Εξαιρετική έκφραση της ποικιλίας, σε φοβ&ep...

 6. -8% Synastry Syrah, Οινοποιείο Ζαχαριά

  Ευκολόπιοτο Syrah από την Νεμέα.

Λίστα Πλέγμα

Φθίνουσα Ταξινόμηση
Σελίδα:
 1. 1
 2. 2