Amphora Βιδιανό- Ζύμωση σε αμφορέα, Οινοποιείο Δουλουφάκη

15,50 €

Amphora Βιδιανό- Ζύμωση σε αμφορέα, Οινοποιείο Δουλουφάκη

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

15,50 €
Brands:
Color:

Διαθεσιμότητα:
Άμεση αποστολή σε 1-2 εργάσιμες μέρες

  • Τηλεφωνικές παραγγελίες
  • 2311 292 051
Vinoteca's tasting note

Οινοποιήθηκε όπως τα κρασιά που έφτιαχναν στην Κρήτη πριν 4.000 χρόνια.

WINE PROFILE

    • Αρωματικό
    • Πολύπλοκο στη μύτη
    • Σώμα
    • Τανίνες
    • Οξύτητα
    • Επίγευση
    • Δυνατότητα Παλαίωσης

Λεπτομέρειες

Αρώματα από εσπεριδοειδή, γλυκό κουταλιού πορτοκάλι, νεράντζι, περγαμόντο και βοτανικές νότες. Χρώμα ελαφρώς πορτοκαλί και κίτρινο. Σώμα τανικό και γεμάτο. Παρουσιάζει ίζημα και έχει αισθητή θολερότητα, λόγω του τρόπου οινοποίησής του.

      • Χρώμα
      • Λευκός
      • Φιάλη
      • 750 ml
      • Χώρα Προέλευσης
      • Ελλάδα
      • Κατηγορία Ποιότητας
      • ΠΓΕ
      • Περιοχή Προέλευσης
      • Κρήτη
      • Δυνατότητα Παλαίωσης
      • 3-5 Χρόνια
      • Κατάσταση
      • Ήσυχος
      • Πώμα
      • Φελλός
      • Γλυκύτητα
      • Ξηρός
      • Θερμοκρασία σερβιρίσματος
      • Λευκά 7-11°C
      • Κρασί Συνοδεύει Εξαιρετικά
      • ψητό σολωμό μαριναρισμένο σε πορτοκάλι και βότανα, ψητές φέτες μελιτζάνας με θυμάρι και βινεγκρέτ μελιού, αρνίσια παϊδάκια σε κρούστα μπαχαρικών, χοιρινό μπούτι ψητό με αρωματικά κυδώνια και γλάσο μελιού και μουστάρδας.
      • Επιπλέον Πληροφορίες
      • Οινοποίηση σε πήλινο αμφορέα (πιθάρι) 250-300 λίτρων χωρίς προσθήκη ζυμών, με ελάχιστη προσθήκη θειώδους. Έπειτα από 3 μήνες εκχύλιση, έγινε διαχωρισμός και το κρασί παρέμεινε για 2 ακόμη μήνες στο πιθάρι. Στη συνέχεια ωρίμασε για 4 μήνες σε ανοξείδωτες δ
Παραγωγός

Οινοποιείο Δουλουφάκη

Το οινοποιείο μας βρίσκεται στο χωριό Δαφνές, λίγα χιλιόμετρα νότια από το Ηράκλειο Κρήτης, ανάμεσα σε χαρακτηριστικούς αμπελώνες. Όπως και τα άλλα οινοποιεία της Κρήτης, προσπαθούμε διαρκώς να αναδείξουμε την ποιότητα των κρητικών κρασιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Παράγουμε κρασιά από κρητικές γηγενείς ποικιλίες (Βηλάνα, Βιδιανό, Μοσχάτο Σπίνας, Malvasia, Μαντηλάρι, Λιάτικο και Κοτσιφάλι) αλλά και από διεθνείς, όπως Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Sangiovese και Syrah. 

«Είμαι η τρίτη γενιά οινοποιών, καθώς ο παππούς μου και ο πατέρας μου ήταν οινοποιοί. Το Κρασί για μένα είναι πολλά παραπάνω από μια απλή λέξη. Είναι το επάγγελμά μου, το χόμπι μου, η ευχαρίστησή μου. Ασχολούμενος με το κρασί, αποτελώ μέρος μιας παράδοσης και ενός πολιτισμού που μετρά πάνω από τέσσερις χιλιάδες χρόνια σε αυτόν τον τόπο.» Νίκος Δουλουφάκης

Δείτε όλα τα κρασιά από τον ίδιο παραγωγό
Ποικιλία

Βιδιανό

Πρόκειται για μια λευκή ποικιλία, που προέρχεται από την Κρήτη και χρησιμοποιείται για την παραγωγή λευκών ξηρών οίνων, που μερικές φορές ωριμάζουν σε βαρέλι. Λίγοι είναι οι υφιστάμενοι αμπελώνες με βιδιανό, αλλά οι παραγωγοί συμφωνούν για τις εξαιρετικές δυνατότητες της ποικιλίας, πράγμα που σημαίνει πως η ιστορία της γράφεται από εδώ και πέρα.

Το βιδιανό είναι μια ποικιλία που εντοπίζεται κυρίως γύρω από την περιοχή του Ρεθύμνου Κρήτης και καλύπτει μικρές εκτάσεις, ενώ υπάρχει ένας εξαιρετικά περιορισμένος αριθμός αμπελώνων πιο ανατολικά, κοντά στο Ηράκλειο. Δίνει κρασιά κιτρινοπράσινου χρώματος, με έντονα, ξεχωριστά και πολυσύνθετα αρώματα, που ανάμεσα σε άλλα θυμίζουν αυτά του ώριμου ροδάκινου και του βερίκοκου, με νύξεις αρωματικών βοτάνων και ορυκτότητας. Στο στόμα είναι γεμάτα και έχουν υψηλή αλκοόλη, την οποία εξισορροπεί ικανοποιητικά η μετρίως υψηλή οξύτητα. Το στυλ του βιδιανού μπορεί να είναι πλούσιο, ενώ δεν είναι ποτέ καμένο ή άτονο. Οι περισσότεροι παραγωγοί προσπαθούν να αναδείξουν το δυναμικό του σταφυλιού φυτεύοντας σε πιο δροσερούς αμπελώνες μεγάλου υψόμετρου ή αναμειγνύοντάς το με άλλες ποικιλίες, όπως η βηλάνα.

Καταναλωτές και γευσιγνώστες μπορεί να χρειαστεί να δώσουν μάχη για να αποκτήσουν μερικές φιάλες βιδιανό, από τις ελάχιστες που φτάνουν στην αγορά. Έτσι, το να δοκιμάσει κάποιος βιδιανό αποτελεί πρόκληση από μόνο του. Τα κρασιά αυτής της ποικιλίας ξεδιπλώνουν θαυμάσια την προσωπικότητά τους όταν συνοδεύουν ζυμαρικά με θαλασσινά ή ψάρια ψητά στα κάρβουνα. Παρότι ο χρόνος παλαίωσης του βιδιανού δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα, διάφοροι οινοκριτικοί πιστεύουν ότι τα κρασιά αυτής της ποικιλίας παλαιώνουν με ασφάλεια για πέντε ή περισσότερα χρόνια. 

Δείτε όλα τα κρασιά από την ίδια ποικιλία

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Αξιολογείτε: Amphora Βιδιανό- Ζύμωση σε αμφορέα, Οινοποιείο Δουλουφάκη

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

  1 αστέρι 2 αστέρια 3 αστέρια 4 αστέρια 5 αστέρια
Ποιότητα
Τιμή
Σχέση ποιότητας- τιμής
Οινοποιήθηκε όπως τα κρασιά που έφτιαχναν στην Κρήτη πριν 4.000 χρόνια.

" />