Υλικά:

Για την Ζύμη:

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμα για το άνοιγμα των φύλλων
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 αβγό
¾ φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου

Για τη γέμιση:

500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουτ. σούπας ξίδι
2 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ.γλυκού μπούκοβο
1 κουτ.γλυκού ρίγανη
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
1 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε μέχρι να μοιάζει το μίγμα με ψύχουλα.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε το αβγό με τον ζωμό κοτόπουλο, τα ρίχνετε στο μίγμα με το αλεύρι και ζυμώνετε καλά να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη. Την αφήνετε στην άκρη για 30 λεπτά, να ξεκουραστεί.

Για την ετοιμασία της γέμισης, βάζετε την κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιμά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε τον πελτέ, το ξίδι, το κύμινο, το μπούκοβο, τη ρίγανη, το σκόρδο τις πιπεριές, το κρεμμύδι, αλατίζετε, ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και τα λαχανικά. Η γέμιση θα πρέπει να μην έχει πολλά υγρά. Αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.

Χωρίζετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια ώστε να ανοίγετε σε φύλλα, σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Με ένα μεγάλο ποτήρι κόβετε κύκλους από τη ζύμη. Βάζετε σε κάθε δίσκο γέμιση και κλείνετε σε μισοφέγγαρα, προσοχή  οι άκρες να κολλήσουν καλά!! Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τέλος σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε άφθονο λάδι και τηγανίζετε τις empanadas μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Μεταφέρετε τις empanadas σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και σερβίρετε.

Συνοδέψτε τα με ένα ποτήρι Αργεντίνικο κρασί!

Καλή Όρεξη!!