Υλικά

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 1 700 γρ γαρίδες κατεψυγμένες ή φρέσκιες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 συσκευασία σάλτσα  ντομάτα
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/4 κούπας φλ. λευκό ξηρό κρασί ή limoncello
  • Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες από το εντεράκι τους. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τις γαρίδες με το κρεμμύδι και το σκόρδο στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί ή limoncello ανάλογα τι έχουμε επιλέξει.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα, τέλος βάζουμε και την κρέμα γάλακτος. Σκεπάζουμε να σιγοβράσει για περίπου 3′ -4′ και την κατεβάσουμε από τη φωτιά.

 

Εν το μεταξύ βράζουμε τα λαζάνια για περίπου 5'-6'. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε μέσα στο βαθύ τηγάνι για να ανακατευτούν καλά μαζί με την σάλτσα μας.

 

Το φαγητό μας είναι έτοιμο να σερβιριστεί. Καλή όρεξη!!!!