Υλικά:

2-3 μεγάλες μελιτζάνες μακρουλές
ελαιόλαδο
400 γρ. λιωμένη μυζήθρας
250 γρ έτοιμο τριμμένο τυρί για πίτσα 
2 γεμάτες κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα,
2 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό, αλάτι, πιπέρι.

Για την Σάλτσα φρέσκιας ντομάτας:

1-2 σκελίδες σκόρδο 
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
4 μεγάλες, ώριμες ντομάτες, τεμαχισμένες,
1 κουταλάκι πελτές ντομάτας, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση:
Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες κατά μήκος, και διαλέγετε 8 όμοιες φέτες. Τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά να κατεβάσουν το νερό τους. Τις ξεπλένετε, τις στραγγίζετε και τις στύβετε για να στεγνώσουν.Καθώς στραγγίζουν οι μελιτζάνες ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας. Σοτάρετε το σκόρδο στο ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα και ρίχνετε μέσα τις ντομάτες και τον πελτέ διαλυμένο σε 1/3 φλ. νερό. Αφήνετε να κοχλάσουν, τις αλατοπιπερώνετε και ύστερα χαμηλώνετε τη φωτιά και τις σιγοβράζετε για 10 λεπτά, για να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά τους. Στην συνέχεια, αλέθετε το μίγμα στο μπλέντερ.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C και βάζετε αντικολλητική λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου. Αλείφετε τις μελιτζάνες και από τις δυο πλευρές με ελαιόλαδο, τις απλώνετε στο ταψί και τις ψήνετε στο φούρνο για 12 περίπου λεπτά. Τις γυρίζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 12 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Τις βγάζετε από το φούρνο και ρυθμίζετε τη θερμοκρασία του στους 180°C.Βάζετε την μυζήθρα, τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και τον βασιλικό σε ένα μπολ, τα αλατοπιπερώνετε και τα ανακατεύετε καλά. Απλώνετε μισό φλ. περίπου σάλτσα ντομάτας στον πάτο μιας λαδωμένης μεγάλης μακρόστενης φόρμας για κέικ. Παίρνετε μία-μία τις φέτες της μελιτζάνας και βάζετε 1 γεμάτη κουταλιά μίγμα τυριών στη μια της άκρη. Τις τυλίγετε σε ρολά και τις βάζετε με την κόγχη προς τα κάτω στη φόρμα. Τις περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα και τις ψήνετε στο φούρνο για 20-25 περίπου λεπτά, μέχρι να κοχλάσει η σάλτσα τους. Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνετε τα ινβολτίνι στην άκρη για 5 λεπτά πριν τα σερβίρετε.Καλή απόλαυση!