Yλικά (υλικά για 6 μερίδες)

  • 1 κιλό κιμά
  • 500 γρ σάλτσα ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλας (προαιρετικά)
  • 150 γρ. κασέρι (τριμμένο) (100 για τον κιμά & 50 για τα κανελόνια)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι
  • Νερό
  • 25 κανελόνια
 Εκτέλεση
 
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι μαζί με το κρεμμύδι και το αφήνετε μέχρι να τσιγαριστεί. Στη συνέχεια ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε καλά μέχρι να τσιγαριστεί και αυτός. Στην συνέχεια, σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί.
Έπειτα ρίχνετε την σάλτσα ντομάτα (περίπου 250 γρ), την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλα. Σκεπάζετε και αφήνετε να βράσει για μισή ώρα τουλάχιστον. Αφού ο κιμάς κρυώσει λίγο ρίχνετε το κασέρι και ανακατεύετε μέχρι να πάει παντού.
 Με ένα κουτάλι του γλυκού γεμίζετε τα κανελόνια με τον κιμά και τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί. Αφού τα βάλετε όλα ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 40’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C.
 Τέλος, μόλις είναι έτοιμα τα κανελόνια ρίχνετε από πάνω το τριμμένο κασέρι.