Για να φτιάξουμε κοκκινιστό μοσχάρι κρασάτο, πρώτα βράζουμε για περίπου 30΄λεπτά το κρέας μας.
Στην συνέχεια βάζουμε 1/4 φλ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδοκοκκινίσει μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε 2 φύλλα δάφνης, πιπέρι, 1/2 κουτ. του γλύκου γαρίφαλο και κανέλα, λίγο ζάχαρη και αλάτι.
Προσθέτουμε όλο το κρασί, την ντομάτα και σκεπάζουμε το φαγητό. Σιγοβράζουμε για 2 ώρες, μέχρι να πυκνώσει καλά η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.
Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι.