Υλικά:
3 κούπες ρύζι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 ματσάκι φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένο
1 στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια
Ζωμό κοτόπουλου
100 γρ. τσορίθο
200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικά, σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία, έπειτα προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ψιλοκομμένη ντομάτα και σοτάρετε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Ρίξτε το κοτόπουλο και το τσορίθο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Στην συνέχεια, προσθέστε το ρύζι στην κατσαρόλα και τόσο ζωμό κοτόπουλου ώστε να καλυφθεί όλο το ρύζι. Τέλος, τοποθετήστε τις γαρίδες από πάνω, γαρνίρετε με τον άνηθο και καλύψτε με ένα καπάκι. Αφήστε να σιγοβράσει σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι το ρύζι να πιει όλα τα υγρά.
Διακοσμήστε με λεμόνι και σερβίρετε ζεστό.