Υλικά:

  • 1000 gr φιλέτο σπάλας
  • 40 gr βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
  • κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
  • 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο
  • ½ κουταλιά της σούπας θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι χοντρό
  • 8-10 μικρές πατάτες
  • 6 καρότα
  • 10 κρεμμυδάκια 
  • 120 ml. λευκό κρασί
  • 250 ml. ζωμό βοδινού
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Αφήνουμε το φιλέτο 30 λεπτά εκτός ψυγείου πρίν το μαγειρέψουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει και σωτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές να θωρακιστεί καλά και να κάνει κρούστα. Στην συνέχεια, αφαιρούμε το πράσινο φύτρο από τα σκόρδα και βράζουμε τις σκελίδες του σκόρδου να μαλακώσουν και τις πολτοποιούμε. Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε τον πολτό του σκόρδου και την μουστάρδα. Με αυτό το μείγμα αλείφουμε το φιλέτο. Έπειτα αναμειγνύουμε την φρυγανιά, με το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το χοντροτριμμένο πιπέρι. Με αυτό το μείγμα καλύπτουμε όλο το πάνω μέρος του μοσχαριού, πατώντας το καλά με το χέρι μέχρι να κολλήσει στο φιλέτο.Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C Κελσίου για 35 λεπτά. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία του φούρνου και ψήνουμε άλλα 25 λεπτά στους 180° C 

 Για τα ψητά λαχανικά κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα καρότα, τα κρεμμύδια και τις πατάτες στην μέση. Τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθετουμε το κρασί και τον ζωμό βοδινού. Τέλος, πασπαλίζουμε τα λαχανικά με πιπέρι, θυμάρι και αλάτι. Τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 30 λεπτά.