- Το κουρκούτι θέλει μαγιά
- Ποτέ δεν βάζουμε αλάτι στο κουρκούτι
- Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 45 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσετε
- Αφήστε το μείγμα για μια ωρίτσα στο ψυγείο γιατί αν είναι κρύο το κουρκούτι και ζεστό το λάδι, κλείνουν οι πόροι στο κουρκούτι και δεν απορροφάει λάδι!
- Κρύο κουρκούτι ζεστό λάδι είναι ο χρυσός κανόνας
- Καθώς τηγανίζετε και το κουρκούτι είναι στον πάγκο να προσθέτετε ανά διαστήματα ένα δυο παγάκια ώστε να παραμένει κρύο για να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα σε κάθε κομμάτι
- Λίγη μπυρίτσα στο κουρκούτι κάνει δουλειά
- Πάντα πριν περάσετε το φιλέτο του μπακαλιάρου από το κουρκούτι θα πρέπει να το αλευρώσετε γιατί με αυτόν τον τρόπο ''γαντζώνει'' το κουρκούτι και στέκεται πάνω στον μπακαλιάρο χωρίς να γλιστράει.
Τι πίνουμε με τον μπακαλιάρο?
Για το θεσπέσιο και θρεπτικότατο αυτό πιάτο θέλουμε οξύτητα. Για αυτό και προτείνουμε κρασιά με ευχάριστη οξύτητα που θα ταιριάξουν γάντι!