Υλικά:

  • 5 χοιρινές πανσέτες (χωρίς κόκαλο)
  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 6 κ.σ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 6 κλωναράκια φρέσκου θυμαριού
  • 6 κ.σ. πετιμέζι
  • 8 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα, τριμμένα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 100 ml κόκκινο κρασί

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε τις πανσέτες και τις τηγανίζουμε από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC.
Τοποθετούμε το ένα κομμάτι πανσέτας σε ταψί και το αλείφουμε με τη μισή ποσότητα από το πετιμέζι και τα μισά φιστίκια. Επαναλαμβάνουμε και για το άλλο κομμάτι.
 Στην συνέχεια, τοποθετούμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο, προσθέτουμε το κρασί και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες. Ελέχοντας της πανσέτες να είναι πάντα με τα ζουμία τους.
Μόλις ψηθεί το κρέας, το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το κρατάμε ζεστό. Περνάμε το ζουμί του ταψιού από σήτα και το μεταφέρουμε σε μικρή κατσαρόλα.
 Τέλος, βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να συμπυκνωθεί και να μείνει η μισή ποσότητα. Σερβίρουμε το κρέας περιχύνοντας με τη σάλτσα.