Με την γευσιγνωσία δοκιμάζουμε- γευόμαστε ένα κρασί και το προσεγγίζουμε με τις αισθήσεις μας, με βοηθό τη μνήμη και το κατώφλι αντίληψης που έχουμε “καλλιεργήσει”, περιγράφουμε τα χαρακτηριστικά του. Χωρίς να λάβουμε υπ’ όψη τα υποκειμενικά κριτήρια του καθενός μας, η τελική μας κρίση βασίζεται στην ευχαρίστηση που μας προκαλεί το κρασί που δοκιμάζουμε. Και αυτή η ευχαρίστηση είναι το μείγμα των εντυπώσεων που αποκομίζουμε από την όψη, το άρωμα και την γεύση του. Αυτά τα τρία χαρακτηριστικά είναι αυτά που εξετάζουμε.

Διαβάστε Περισσότερα