Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι ψιλό + 2 κουτ. γλυκού αλάτι χοντρό
  • 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 8 γρ. (1 φακελάκι) μαγιά ξηρή
  • 250 ml νερό χλιαρό
  • 35 ml ελαιόλαδο
  • ντοματίνια
  • ελιές
  • πάστα ελιάς 

 Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το ψιλό αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Προσθέτουμε το νερό μαζί με 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά μέχρι να γίνει μια λεία και μαλακή ζύμη. Βάζουμε την ζύμη μέσα σε ένα μπολ και την αφήνουμε να ηρεμίσει για μια ώρα σε ζεστό περιβάλλον μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240° C. Λαδώνουμε ένα ταψί, και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και πάνω της αδειάζουμε το ζυμάρι πιέζοντάς το απαλά με τις παλάμες μας, ώστε να καλύψει τον πυθμένα του ταψιού. Στην συνέχεια βάζουμε πάνω από την ζύμη το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με λίγη πάστα ελιάς . Τέλος προσθέτουμε τα ντοματίνια και τις ελιές. Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.