Υλικά

  • 1 ½ κιλό φτερούγες κοτόπουλου 
  • 300 γρ. κέτσαπ 
  • 8 κ.σ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 8 κ.σ. worcestershire sause
  • 8 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. ταμπάσκο
  • καραμελωμένα κρεμμύδια amvrosia
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • σουσάμι

Για την BBQ sause

Προσθέτουμε τα καραμελωμένα  κρεμμύδια και το βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά με λίγο λάδι για 5-6 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Μόλις ροδοκοκκινίσουν βάζουμε το ξίδι και αφού εξατμιστεί χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε την worcestershire sause, την κέτσαπ και το ταμπάσκο. Μόλις δέσουν μεταξύ τους περνάμε τη σάλτσα από ένα μπλέντερ για να γίνει λεία. 

 

Για τις φτερούγες

Για αρχή προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, στην συνέχεια κόβουμε τις φτερούγες στη μέση, αφαιρώντας το ακριανό κομμάτι. βάζουμε τις φτερούγες πάνω σε σχάρα για 30 λεπτά μέχρι να βγάλουν το πολύ λίπος. Βουτάμε καλά τις φτερούγες μέσα στη BBQ sauce και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να σκουρύνουν και να γίνουν τραγανές. Τέλος μόλις τις βγάλουμε από το φούρνο της ρίχνουμε σουσάμι.