Υλικά:

50 γρ. κανταΐφι αποψυγμένο

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Ξύσμα από 1 λάιμ

21 μεσαίου φρέσκες γαρίδες, χωρίς κέλυφος, καθαρισμένες με τις ουρές

Αλατοπίπερο

Ελαιόλαδο

 

 Εκτέλεση:

Απλώνουμε με τα χέρια το φύλλο κανταΐφι ώστε να γίνει πιο αφράτο. Στην συνέχεια σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξύσμα από λεμόνι και λάιμ. Πλένουμε καλά τις γαρίδες και αφαιρούμε προσεκτικά το εντεράκι. Τις αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε την ανοιγμένη ράχη τους με μια πρέζα από το μείγμα ξύσμα λεμονιού και λαίμ. Πιέζουμε ελαφρά να κλείσει η ράχη τους με τη γέμιση.

Αφού έχουμε γεμίσει όλες τις γαρίδες τις καλύπτουμε με το φύλλο κανταΐφι, το οποίο τραβάμε από τη μία άκρη και το τυλίγουμε σφιχτά γύρω τους σαν να ήταν σχοινί. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της γαρίδας εκτός απ’ την ουρά και εξασφαλίζουμε ότι δεν θα βγει η γέμιση.

Αφού τυλίξουμε όλες τις γαρίδες, σ’ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει στους 175° C. Χρησιμοποιώντας μια λαβίδα, προσθέτουμε τις τυλιγμένες γαρίδες στο λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να γίνουν τραγάνες. 

Αφού είναι έτοιμες τις αφαιρούμε από το λάδι, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε αμέσως.