Υλικά για καρέ

  • 1 καρέ αρνιού
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • δεντρολίβανο
  • θυμάρι

Υλικά για σάλτσα

  • 1 κρεμμύδι
  • σκόρδο
  • βαλσάμικο ξύδι σύκο
  • φρούτα του δάσους
  • βούτυρο
  • 1 ποτήρι κρασί
  • αλάτι 
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση για την σάλτσα

Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικου και μερικά φρούτα του δάσους ( προαιρετικά)
αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει και να πυκνώσει. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος του βρασμού. Μόλις πυκνώσει αρκετά προσθέτουμε ένα κομμάτι βούτυρο και ανακατεύουμε  μέχρι να λιώσει.

Εκτέλεση για το καρέ

βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο μια ώρα πριν να έρθει σε θερμοκρασία. Το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το βάζουμε μέσα στο ταψί. Το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με τα βότανα της αρεσκεία σας.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230ºC μέχρι να ροδίσει εξωτερικά, περίπου 20'. Μετά χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150ºC και ανά τακτά χρονικά διαστήματα αλείφουμε το καρέ με κρέμα βαλσάμικο ώστε να γλασάρει και να γυαλίσει. Ψήνουμε για  άλλα περίπου 50'. Βγάζουμε από το φούρνο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε  για περίπου 20'.