Υλικά

  • Κριθαράκι Μέτριο (500γρ.)
  • Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • ζωμό λαχανικών
  • Γλυκιά γραβιέρα, κομμένη σε μικρούς κύβους (100γρ.)
  • Βραστό νερό (1,2 λίτρα)
  • σάλτσα μαυροδάφνης
  • Μανιτάρια
  • Ελαιόλαδο (4 κ.σ.)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • θυμάρι
  • Κρέμα βαλσαμικού Σύκο, kalamata papadimitriou

Εκτέλεση

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, στην συνέχεια προσθέτετε το κριθαράκι με τα μανιτάρια ανακατεύουμε πολύ κάλα μέχρι το κριθαράκι χρυσαφίσει. ρίχνετε την σάλτσα μαυροδάφνης , και το βραστό νέρο , αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε ρίχνοντας τον ζωμό σταδιακά, ανακατεύοντας με την κουτάλα, μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι και να χυλώσει.

Στο σερβίρισμα, προσθέτετε, την κρέμα βαλσαμικού σύκου, την γραβιέρα και λίγο θυμάρι για να δώσετε μια αξέχαστη γεύση.