Υλικά
280γρ.  σάλτσα τομάτα με μαυροδάφνη

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
50ml κόκκινο κρασί

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι,πιπέρι, φρέσκα φύλλα βασιλικού, κομμένα σε μικρά κομμάτια, μία πρέζα ζάχαρη

 

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα στην συνέχεια τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και όταν μαλακώσει προσθέτετε το σκόρδο και τα τσιγαρίζετε για λίγα λεπτά ακόμα. 

Προσθέστε την σάλτσα τομάτα με μαυροδάφνη, ανακατέψτε καλά και σβήστε με το κρασί. Χαμηλώστε τη φωτιά και περιμένετε μέχρι να εξατμιστεί. Τέλος, βάζουμε, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει.

Λίγα λεπτά πριν βγάλετε τη σάλτσα από το μάτι, προσθέστε τα φύλλα βασιλικού.