Υλικά:

ελαιόλαδο
κρεμμύδια φρέσκα και 1 λευκά ξερά 
θυμάρι
1 κιλό μανιτάρια porto bello
100 γρ. κρασί λευκό

800-1000γρ. νερό

κύβους λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
Λεμόνι

Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το θυμάρι και σοτάρουμε. Στην συνέχειαπροσθέτουμε τα μανιτάρια ψηλοκομμένα και σβήνουμε με λευκό κρασί. Μόλις το κρασί εξατμηστεί προσθέτουμε το νέρο και τους κύβους λαχανικών, το αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε την σούπα να βράσει για 30 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο  στύβετε λίγο λεμόνι και την συνοδεύετε με ελιόψωμο ή κρουτόν.

Καλή σας όρεξη!!