Σε όλη την επικράτεια, κυρίως όμως στην Πελοπόννησο και την Κεφαλλονία.
Στα επιδόρπια κρασιά με την ένδειξη ΠΟΠ Μαυροδάφνη και ΠΟΠ Μαυροδάφνη Κεφαλλονιάς αλλα και σε μερικά κορυφαία ερυθρά ξηρά κυρίως απο την Νότια Ελλάδα.
Σε ξηρές οινοποιήσεις όπου δίνει κρασιά με μεγάλη συμπύκνωση, πολυπλοκότητα και δυνατότητα παλαίωσης.
Θυμίζει
τα σπουδαία Amarone του Veneto.
Συνδυάζεται
με άγρια μανιτάρια, τρούφα και ζυμαρικά, με κάθε είδους κρέας, κι ειδικά με σκούρα κόκκινα και καλοσιτεμένα κομμάτια από βοδινό, αγριογούρουνο στιφάδο, λαγό, ελάφι ή ζαρκάδι.