Υλικά για δύο άτομα

  • 2 πέστροφες
  • ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 μεγάλο ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
  • 1 λεμόνι σε φέτες
  • Χυμό και ξύσμα απο ενα λεμόνι
  • Λίγο βούτυρο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το γκριλ ή τη σχάρα σας. Χαράξτε κάθε πέστροφα με ένα μαχαίρι, περίπου δέκα φορές σε κάθε πλευρά. Κάθε κάθετος πρέπει να είναι περίπου 0,5 εκατοστά. Τρίψτε την πέστροφα με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε τις κοιλότητες με άφθονο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις φέτες λεμονιού. Βάλτε το ξύσμα λεμονιού πάνω από το ψάρι. Αλέιψτε την πέστροφα με το βούτυρο και τοποθετήστε την στη σχάρα. Ψήστε για περίπου 5 λεπτά σε κάθε πλευρά. Περιλούστε με χυμό λεμονιού το ψημένο ψάρι και σερβίρετε με μια απλή τραγανή σαλάτα.