Υλικά

  • 400 γραμμάρια μπέικον
  • 400 γραμμάρια τυρί  τριμμένο που λιώνει
  • 1 φύλλο κρούστας
  • ελαιόλαδο
  • θυμάρι
  • 100 γραμμάρια γάλα
  • κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι 
  • μοσχοκάρυδο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Χτυπάμε καλά τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Τέλος βάζουμε και το τριμμένο τυρί μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά κάλα.

Σοτάρουμε το μπέικον και το αρωματίζουμε με το θυμάρι. Το αφήνουμε και αυτό στην άκρη.

Βάζουμε το φύλλο σε ένα ταψί αφού το έχουμε λαδώσει λίγο.

Στη συνέχεια αλείφουμε το φύλλο με ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μπέικον, και ρίχνουμε από πάνω όλα το μίγμα με την κρέμα γάλακτος και τα τυριά. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά.