• 4 φιλέτα σολόμο
  • 2 κουτ.σούπας ζωμός λαχανικών
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • ανθό αλατιού
  • Πιπέρι
  • 100ml λευκό κρασί
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • σπαράγγια

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε τον ζωμό με το μισό χυμό λεμόνι , μία κουταλιά γλυκού ανθό αλατιού και το πιπέρι , στην συνέχεια μαρινάρουμε τον σολομό στο μείγμα για 20 λεπτά.

 Έπειτα βάζουμε τον σολομό στο τηγάνι μας με λίγο λάδι και το αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα το σβήνουμε με 100ml κρασί και 1/4 ποτήρι νερό. Αφήνουμε να τραβήξει όλα τα υγρά σε χαμηλή φωτιά. Εναλλακτικά ψήνουμε τον σολομό στην σχάρα.

 Τέλος γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με τα βρασμένα σπαράγγια.