Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ρίγανη
  • 2 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1-1/2 κιλό χωρίς πέτσα φιλέτο σολομού, κομμένο σε κύβους
  • 2 λεμόνια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 16 ξύλινα σουβλάκια

 

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ξύλινα σουβλάκια για μια ώρα στο νερό , αυτό το κάνουμε για να μη καούν τα σουβλάκια μας.
Ανακατεύετε τη ρίγανη, σουσάμι, και το κόκκινο πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.

Παίρνουμε κάθε σουβλάκι και βάζουμε εναλλάξ από ένα κομμάτι σολομό και μια φέτα λεμόνι. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σουβλάκια. Στη συνέχεια αλείψτε τα σουβλάκια με το μείγμα μπαχαρικών του μπολ.
Ψήστε τα σουβλάκια, γυρίζοντας περιστασιακά για περίπου 8 έως 10 λεπτά συνολικά.