Υλικά

  • 4 Φύλλα Φύκι Nori
  • Καπνιστός Σολωμός ή Τόνος στραγγισμένος χωρίς λάδι ή Καβουρόψιχα
  • Αβοκάντο ή Αγγούρι ή Καρότο
  • ρύζι για sushi (μαγειρεμένο)
  • Wasabi
  • Σάλτσα σόγιας
  • Πίκλες πιπερόριζας (gari)

 

Εκτέλεση

 Γεμίζουμε ένα μπολ νερό και λίγο ξίδι για να βρέχουμε τα χέρια μας  ώστε να μην κολλάει το ρύζι όταν θα το απλώνουμε επάνω στα φύλλα φύκι. Στην συνέχεια κόβουμε τα υλικά σε λεπτές λωρίδες.

Τοποθετούμε ένα φύλλο nori από την σκληρή πλευρά επάνω στο bamboo mat. Απλώνουμε το ρύζι σε στρώμα πάχους 4 - 6 χιλιοστών. Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε λίγο wasabi εάν θέλουμε πιο πικάντικη γεύση.  Έπειτα ρίχνουμε τη γέμιση και τυλίγουμε.Κρατάμε το ρολό με το αριστερό χέρι και με το δεξί το ραντίζουμε με νερό. Εάν δεν το βρέξουμε το φύκι θα είναι πολύ σκληρό για να το μασήσουμε.Τέλος, βρέχουμε το μαχαίρι μας καθώς κόβουμε τα ρολά σε φέτες.

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με soy sauce.