Τα καλύτερα κομμάτια

Το καταλληλότερα κομμάτια είναι η σπάλα, τα παϊδάκια και φυσικά το μπούτι, ενώ ιδανικό θα είναι να υπάρχει μια ποικιλία από όλα τα μέρη του ζώου.

Μαρινάρισμα ή μασάζ?

Τα βασικά μυρωδικά που απογειώνουν την γεύση είναι η ρίγανη, το θυμάρι και το δεντρολίβανο, ενώ σε συνδυασμό με αλατοπίπερο, σκόρδο, μουστάρδα και λεμόνι θα έχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο μαρινάρισμα, ένα καλό μασάζ με τα υλικά που θα επιλέξουμε μια ώρα πριν το ψήσιμο είναι αρκετό.

Εδώ θα βρείτε μερικά μαγικά ελληνικά συστατικά (αλάτια και μουστάρδες)

Πώς κάνουμε σωστά το ψήσιμο;

    Το μεγαλύτερο μέρος του ψησίματος είναι καλό να γίνεται με το κρέας σκεπασμένο, ώστε να πάρουμε ένα ζουμερό ψαχνό. Ξεσκεπάζουμε προς το τέλος, για να ροδίσει και να γίνει τραγανή η πέτσα του κρέατος. Χρησιμοποιούμε λαδόκολλα για το σκέπασμα ή ιδανικά χρησιμοποιούμε γάστρα. Ο χρυσός κανόνας και εδώ θα μας ξελασπώσει "όσα τα κιλά και οι ώρες ψησίματος στους 180".

    Με τι το συνοδεύουμε?

    Λευκά κρασιά με έντονη οξύτητα και στιβαρά τανικά κόκκινα είναι ίσως η καλύτερη επιλογή, αν και πάντα είναι θέμα γούστου!

    Εδώ θα βρείτε μια συλλογή ελληνικών προϊόντων για το πασχαλινό τραπέζι!

    Ειδικά φέτος που οι Έλληνες παραγωγοί χρειάζονται την στήριξη μας όσο ποτέ, τα προϊόντα που υπάρχουν στην συλλογή αυτή θα τα παραλάβετε με δωρεάν μεταφορικά σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα (στα νησιά θα επιβαρυνθείτε μόνο με το κόστος από την πόλη με το κοντινότερο λιμάνι) με αγορές άνω των 70€ με πρακτορείο μεταφορών!

    Στην Θεσσαλονίκη μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις αντίστοιχες προσφορές και τα δωρεάν μεταφορικά που ισχύουν και για μικρότερες παραγγελίες!