Boekenhoutskloof

Boekenhoutskloof

Το Boekenhoutskloof είναι ένα από τα πιο γνωστά οινοποιεία της Νότιας Αφρικής και ψηφίστηκε σαν οινοποιείο της χρονιάς 2012 από την επιρροή του δημοσιογράφου John Platter. Δημιουργήθηκε το 1776 και βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη γωνιά της όμορφης κοιλάδας Franschhoek, η φήμη του κτήματος ξεκινάει μόλις το 1993, όταν οι νέοι ιδιοκτήτες αναδιάρθρωσαν πλήρως το αμπέλι και  φυτέψαννέες ποικιλίες όπως το Syrah, το Cabernet Sauvignon, το Grenache και το Viognier.

Κινητήρια δύναμη είναι ο οινοποιός Marc Kent, ιδιοφυής με μια απαρέγκλιτη δέσμευση για την υψηλότερη ποιότητα σε ότι κάνει. Το οινοποιείο είναι περισσότερο γνωστό για τα κόκκινα του κρασιά, συγκεκριμένα για το Syrah και το Cabernet, αλλά κάνει επίσης ένα εκπληκτικό λευκό από Semillon.

Ένα από τα πιο εμβληματικά κρασιά της Boekenhoutskloof είναι το φημισμένο Chocolate block, ένα κόκκινο του οποίου το χαρμάνι αλλάζει κάθε χρόνο ανάλογα με τις ιδιοτροπίες του τρύγου, αλλά βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε Syrah. Η πηγή του ονόματος του κρασιού παραμένει ένα μυστήριο, καθώς οι ιδιοκτήτες κτημάτων αρνούνται να αποκαλύψουν την προέλευσή του, αλλά το σημαντικό είναι ότι το κρασί αυτό είναι εκπληκτικό!

Λίστα Πλέγμα

Φθίνουσα Ταξινόμηση
  1. Εντυπωσιακό χαρμάνι ποικιλιών που αλλάζο&...

Λίστα Πλέγμα

Φθίνουσα Ταξινόμηση