Βυσσινόκηπος, Κτήμα Παλυβού

11,23 €

Βυσσινόκηπος, Κτήμα Παλυβού

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

11,23 €
Brands:
Color:

Διαθεσιμότητα:
Άμεση αποστολή σε 1-2 εργάσιμες μέρες

  • Τηλεφωνικές παραγγελίες
  • 2311 292 051
Vinoteca's tasting note
Ήπιο αρωματικά, πληθωρικό και ευχάριστο στο στόμα.

WINE PROFILE

    • Αρωματικό
    • Πολύπλοκο στη μύτη
    • Σώμα
    • Οξύτητα
    • Επίγευση
    • Δυνατότητα Παλαίωσης

Λεπτομέρειες

Λαμπερό ροδί, σχεδόν βυσσινί με κυανές αποχρώσεις. Έντονα και καθαρά αρώματα βύσσινου, κερασιού και φράουλας. Πολύ γεμάτο στόμα με ωραία αίσθηση οξύτητας και τανινών. Γευστικό με μεγάλη διάρκεια.
      • Χρώμα
      • Ροζέ
      • Φιάλη
      • 750 ml
      • Χώρα Προέλευσης
      • Ελλάδα
      • Κατηγορία Ποιότητας
      • Τοπικός Οίνος
      • Δυνατότητα Παλαίωσης
      • Πίνεται Φρέσκο(1-2 χρόνια)
      • Κατάσταση
      • Ήσυχος
      • Πώμα
      • Φελλός
      • Γλυκύτητα
      • Ξηρός
      • Θερμοκρασία σερβιρίσματος
      • Ροζέ 9-12 °C
      • Κρασί Συνοδεύει Εξαιρετικά
      • Ζυμαρικά, πίτσα
Παραγωγός

Κτήμα Παλυβού

Ένα παλιό αγρόκτημα και πολλά αμπέλια γύρω του, μαρτυρούν μία ιστορία και μία παράδοση χρόνων, που κανείς στην οικογένεια δεν θυμάται, πότε φυτεύτηκε το πρώτο αμπέλι, και πάνω από όλα αυτά, η περιοχή της Αρχαίας Νεμέας, όπου η αμπελλοκαλιεργεια συνεχίζεται χωρίς διακοπή για 3.500χρόνια.

Το Κτήμα Παλυβού από το 1995, που το παλιό παραδοσιακό πατητήρι αντικαταστάθηκε από ένα σύγχρονο οινοποιείο ακολουθώντας τις επιταγές των σύγχρονων καιρών, ξεκίνησε τη νέα του, άκρως δυναμική εποχή του.

Σε έναν τόπο, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί ως Ονομασίας Προέλευσης για την σημαντικότερη ίσως Ελληνική ερυθρή ποικιλία το ΑΓΙΩΡΓΗΤΙΚΟ το Κτήμα Παλυβού έχει στην ιδιοκτησία του έναν από τους δύο μεγαλύτερους αμπελώνες στη ζώνη της ΝΕΜΕΑΣ. Πάνω από 300 στρέμματα φυτεμένα κατά κύριο λόγω με Αγιωργήτικο αλλά και με Ροδίτη, Μαλαγουζιά, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon και Syrah, έχουν να προσφέρουν απλόχερα οίνους με ονομασία ποιότητας.

Οι αμπελώνες εκτείνονται σε διαφορετικές περιοχές της Αρχαίας Νεμέας, με τον πιο προνομιακό να βρίσκεται σε υψόμετρο 420 μέτρων. Στον κάμπο οι βόρειοι άνεμοι, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, ευνοούν στη διατήρηση της υγιεινής του κατάστασης και συμβάλλουν στη σωστή ωρίμανση των σταφυλιών.
Είναι ένας αμπελώνας ενταγμένος στο σύστημα της ολοκληρωμένης διαχείρησης, δηλαδή σε έναν τρόπο εναλλακτικής καλλιέργειας βιολογικής γεωργίας.
Τα εδάφη, αν και συχνά μικρής γονιμότητας, προσδίδουν υψηλής ποιότητας σταφύλια. Διάφοροι τύποι συμβάλλουν στην πολυπλοκότητα αυτού του αμπελώνα… Ασβεστώδη, πυλώδη, αργιλώδη, χαλικώδη έως και αμμώδη που έχουν προέλθει από τους τριμμένους αμμόβραχους.
Ο ιδιαίτερος συνδυασμός του μικροκλίματος του κάθε αμπελώνα, που μπορεί να ορίζεται από το έδαφος, την τοπογραφία, τις καιρικές συνθήκες, σε συνάρτηση με τη συμβολή του ανθρώπινου δυναμικού, μπορεί να δώσει έναν ξεχωριστό και ποιοτικό χαρακτήρα στο κάθε κρασί ξεχωριστά.

Δείτε όλα τα κρασιά από τον ίδιο παραγωγό
Ποικιλία

Αγιωργίτικο

Το αγιωργίτικο είναι μια ποικιλία αμπέλου, με κομψότητα, φρεσκάδα και ένταση αρωμάτων, τόσο στη μύτη όσο και στο στόμα. Είναι μια ερυθρή ποικιλία αμπέλου, που συχνά αναφέρεται ως «πολυδύναμη», επειδή μπορεί να οδηγήσει σε ευρύ φάσμα τύπων και στυλ κρασιών, από δροσιστικά ροζέ, έως συμπυκνωμένα γλυκά. Ωστόσο, τα πιο γνωστά στυλ κρασιών από αγιωργίτικο είναι δύο: τα νεαρά, ξηρά κόκκινα δεξαμενής και τα κόκκινα που έχουν ωριμάσει σε βαρέλι, τουλάχιστον για ένα έτος.
Τα νεαρά κρασιά από αγιωργίτικο έχουν μετρίως βαθύ κόκκινο χρώμα, έντονα αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων, μέτρια οξύτητα και μαλακές ταννίνες. Τα κρασιά που έχουν ωριμάσει σε βαρέλι έχουν βαθύ χρώμα, ενώ η μύτη τους αποκαλύπτει συμπυκνωμένα και πολυσύνθετα αρώματα κόκκινων φρούτων. Στο στόμα είναι πλούσια, με ώριμες ταννίνες υψηλής ποιότητας. Το αγιωργίτικο είναι μια ποικιλία που μπορεί να δώσει και άλλους τύπους κρασιών, όπως εξαίρετα ροζέ ή εκπληκτικά επιδόρπια κρασιά από λιαστά σταφύλια. Το αγιωργίτικο είναι η ποικιλία του οίνου ΠΟΠ Νεμέα, από τη μεγαλύτερη ζώνη ονομασίας προέλευσης κόκκινου κρασιού στην Ελλάδα και παράλληλα, μια ποικιλία κορυφαίας ποιότητας. Εν τούτοις, το δυναμικό ποιότητας του αγιωργίτικου έπεισε πολλούς παραγωγούς να το φυτέψουν και σε άλλες περιοχές, όπως στον αμπελώνα της Βόρειας Ελλάδας ή αλλού στον αμπελώνα της Πελοποννήσου.

Δείτε όλα τα κρασιά από την ίδια ποικιλία
Περιοχή Προέλευσης

Νεμέα

Ο ΠΟΠ Νεμέα (θεσπίστηκε το 1971) είναι ο μόνος ελληνικός οίνος ΠΟΠ που η ζώνη του εκτείνεται σε δύο περιφερειακές ενότητες της χώρας. Το κατά πολύ μεγαλύτερο τμήμα της στο νότιο κεντρικό τμήμα της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας, κυρίως στην περιοχή Νεμέας (Νεμέα, Αηδόνια, Αρχαία Νεμέα, Αρχαίες Κλεωνές, Γαλατάς, Δάφνη, Καστράκι, Κούτσι, Λεόντιο, Πετρί), ενώ μικρότερες εκτάσεις υπάρχουν στις περιοχές Σικυωνίων (Μποζικά, Τιτάνη) και Στυμφαλίας (Ασπρόκαμπος, Κεφαλάρι, Ψάρι). Η έκταση στην περιφερειακή ενότητα Αργολίδας είναι μικρή και εντοπίζεται στο βορειοδυτικό τμήμα της, στις περιοχές Κουτσοποδίου (Μαλανδρένι) και Λύρκειας (Γυμνό).

Ο ΠΟΠ Νεμέα είναι ο «φλυάσιος οίνος» των αρχαίων Ελλήνων, οίνος συνδεδεμένος με το μύθο του Ηρακλή, ο οποίος λατρευόταν στην περιοχή. Άλλωστε, εκεί υπάρχει και ιερό του. Γι’ αυτό και η λαϊκή παράδοση καταγράφει το κρασί της Νεμέας ως «το αίμα του Ηρακλή». Η Νεμέα, που παλιά λεγόταν Άγιος Γεώργιος, έχει μάλλον ονοματίσει την ποικιλία αγιωργίτικο και είναι ο κύριος τόπος της. Στη συνολική έκταση της ζώνης υπάρχει κατά τόπους μεγάλη διαφοροποίηση εδαφών και κλιματικών συνθηκών. Συνηθίζεται ο ανεπίσημος διαχωρισμός της ζώνης σε 3 επιμέρους υποζώνες, με βάση τα υψόμετρα, στις οποίες η ωρίμαση και τα συνολικά χαρακτηριστικά των σταφυλιών προσφέρονται για διαφορετικά στυλ (ή τύπους) οίνων. Γεγονός είναι ότι το αγιωργίτικο είναι η πλέον πολυδύναμη γηγενής ερυθρή ποικιλία και στη Νεμέα έχουν αναπτυχθεί διάφορες «σχολές» οινοποίησης, οι οποίες προσφέρουν από φρέσκους ερυθρούς οίνους έως οίνους βαθιάς παλαίωσης. Σε αυτούς ειδικά, η σχέση Νεμέα-αγιωργίτικο αποτελεί μια από τις πλέον σημαντικές οινικές παρουσίες του ελληνικού αμπελώνα και των σύγχρονων κρασιών του, όσον αφορά τον τύπο των ερυθρών ξηρών οίνων. Μια τάση που άρχισε πρόσφατα να αναπτύσσεται είναι η παρασκευή γλυκών (επιδόρπιων) οίνων, οι οποίοι προβλέπονται ωςΠΟΠ Νεμέα. Στην περιοχή έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις και από μη ντόπιους οινοπαραγωγούς. Έτσι, 38 οινοποιεία εντός της ζώνης και με τις απαραίτητες συνεργασίες 35 οινοποιεία εκτός ζώνης παράγουν οίνους ΠΟΠ Νεμέα.

Ποικιλία

Αγιωργίτικο 100%

Τύποι κρασιών

  • Ερυθρός ξηρός
  • Ερυθρός ημίγλυκος
  • Ερυθρός γλυκύς

Δείτε όλα τα κρασιά από την ίδια Περιοχή Προέλευσης

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Αξιολογείτε: Βυσσινόκηπος, Κτήμα Παλυβού

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

  1 αστέρι 2 αστέρια 3 αστέρια 4 αστέρια 5 αστέρια
Ποιότητα
Τιμή
Σχέση ποιότητας- τιμής