Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

Το cabernet sauvignon είναι για πολλούς οινογνώστες και καταναλωτές ο βασιλιάς των ερυθρών ποικιλιών. Έχει ήδη κατακτήσει σχεδόν όλες τις οινοπαραγωγικές χώρες του κόσμου, ενώ στην Ελλάδα έχει πράγματι μια σημαντική παρουσία στο κομμάτι των κρασιών υψηλής ποιότητας. Το cabernet sauvignon είναι μια ερυθρή ποικιλία που δίνει ερυθρά κρασιά, γνωστά για τον ατίθασο χαρακτήρα τους, αλλά και για τη μοναδική δυνατότητα παλαίωσης που διαθέτουν.
Τα κρασιά που έχουν παραχθεί από cabernet sauvignon διακρίνονται για το πυκνό, σχεδόν αδιαπέραστο πορφυρό χρώμα τους. Η έντονη μύτη τους χαρακτηρίζεται από τα αρώματα μαύρων φρούτων, κέδρου και μπαχαρικών, ενώ συχνά υπάρχει η παρουσία των αρωμάτων δρυός. Στο στόμα είναι πυκνά στη δομή και στιβαρά, με σφιχτές ταννίνες, υψηλή οξύτητα και μέτριο προς υψηλό αλκοόλ. Το cabernet sauvignon είναι μια ποικιλία που αγαπάει τη δρυ και από τις ελάχιστες που μπορεί να «αντέξει» παλαίωση σε 100% καινούριο δρύινο βαρέλι. Στην Ελλάδα καλλιεργείται σχεδόν σε όλες τις οινοπαραγωγικές περιοχές, ενώ έχει δώσει δείγματα κορυφαίας ποιότητας στις περισσότερες από αυτές, όπως στο Μέτσοβο, στην Καβάλα, στη Δράμα, στη Χαλκιδική, στην Αταλάντη, στην Αττική και στη Μεσσηνία. Εκτός από μονοποικιλιακά κρασιά, το cabernet sauvignon απαντάται σε χαρμάνια με γαλλικές ποικιλίες, όπως το μερλό και το καμπερνέ φραν, αλλά και σε πολύ επιτυχημένες προσπάθειες με ελληνικές ποικιλίες, όπως το αγιωργίτικο.
Το cabernet sauvignon δίνει τανικά, πληθωρικά και πολύπλοκα ερυθρά κρασιά. Είναι μια ποικιλία που κατ’ εξοχήν απαιτεί το πάντρεμα με πρωτεΐνες κρέατος, ειδικά με μοσχάρι, αλλά και με πιο εξεζητημένες επιλογές, όπως π.χ. ελάφι. Τα κορυφαία κρασιά εντυπωσιάζουν ακόμη και 15 ή 20 χρόνια μετά τον τρύγο.

Πλέγμα Λίστα

Φθίνουσα Ταξινόμηση
Σελίδα:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Πλέγμα Λίστα

Φθίνουσα Ταξινόμηση
Σελίδα:
  1. 1
  2. 2
  3. 3