Χρυσός Λέων Chardonnay, Nico Lazaridi

Κανονική Τιμή: 9,80 €

Special Price 6,20 €

Χρυσός Λέων Chardonnay, Nico Lazaridi

Κανονική Τιμή: 9,80 €

Special Price 6,20 €

Brands:
Color:

Διαθεσιμότητα:
Άμεσα διαθέσιμο

  • Τηλεφωνικές παραγγελίες
  • 2311 292 051

WINE PROFILE

    • Αρωματικό
    • Πολύπλοκο στη μύτη
    • Σώμα
    • Οξύτητα
    • Επίγευση
    • Δυνατότητα Παλαίωσης

Λεπτομέρειες

Οπτικά είναι διαυγές αχυροκίτρινο με πράσινες αποχρώσεις. Στην μύτη έντονο με φρέσκο αρωματικό χαρακτήρα όπου ξεχωρίζουν αρώματα από μπανάνα, πράσινο μήλο και αχλάδι. Στο στόμα ισορροπημένο, με ευχάριστη οξύτητα και φρουτώδη επίγευση.

      • Χρώμα
      • Λευκός
      • Φιάλη
      • 750 ml
      • Χώρα Προέλευσης
      • Ελλάδα
      • Κατηγορία Ποιότητας
      • ΠΓΕ
      • Περιοχή Προέλευσης
      • Παγγαίο
      • Δυνατότητα Παλαίωσης
      • Πίνεται Φρέσκο(1-2 χρόνια)
      • Κατάσταση
      • Ήσυχος
      • Πώμα
      • Stelvin
      • Γλυκύτητα
      • Ξηρός
      • Χρονιά
      • 2019
      • Θερμοκρασία σερβιρίσματος
      • Λευκά 7-11°C
      • Κρασί Συνοδεύει Εξαιρετικά
      • Σαλάτες, θαλασσινά, μαλακά τυριά
Παραγωγός

Chateau Nico Lazaridi

Αγάπη για την ιστορία και την Τέχνη, πάθος για το κρασί.

Τα ισχυρά κίνητρα που ώθησαν τον Νίκο Λαζαρίδη να δημιουργήσει μια από τις κορυφαίες οινοποιίες της Ελλάδας.

Η αρχή έγινε στα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν ο Νίκος Λαζαρίδης αποφάσισε να μετατρέψει τη μεγάλη αγάπη του για τον κόσμο του κρασιού σε επαγγελματική ενασχόληση.

Επικεντρώθηκε στο νομό Δράμας, τον τόπο καταγωγής του, μεταφέροντας τις εμπειρίες του από την Τοσκάνη, όπου είχε ζήσει αρκετό καιρό. Άρχισε να εγκαθιστά αμπελώνες σε διαφορετικές τοποθεσίες. Πειραματίστηκε, δοκίμασε και κατέληξε.

Πάντα με πρωτοποριακό πνεύμα, το 1987 πρωτοστάτησε στην ίδρυση της πρώτης αμπελουργικής και οινοποιητικής εταιρείας του νομού Δράμας. Η οικογένεια του Νίκου Λαζαρίδη παραμένει ο μοναδικός μέτοχος αυτής της πρώτης οινοποιίας που ιδρύθηκε στην Δράμα.

Από τα διαφορετικά terroir της Δράμας, για να εγκαταστήσει τους νέους αμπελώνες του, επέλεξε την περιοχή της Αγοράς, για την ιδανική τοποθεσία, τη μοναδική μορφολογία και την αξιόλογη αμπελοοινική παράδοση. Σε στρατηγικό σημείο, με θέα όλη την πεδιάδα και τον επιβλητικό όγκο του όρους Παγγαίο, το 1997 ανέγειρε το Οινοποιείο Chateau Lazaridi.

H Οινοποιία του Νίκου Λαζαρίδη έδωσε άλλη διάσταση στον κόσμο του κρασιού, δείχνοντας τον δρόμο του συγκερασμού των αισθήσεων σε μια ολότητα απόλαυσης. Μέσα στο οινοποιείο, δημιουργήθηκε η περίφημη πινακοθήκη «Μαγικό Βουνό», η οποία φιλοξενεί τα έργα όλων των σημαντικών καλλιτεχνών, που φιλοτέχνησαν τις ετικέτες των κρασιών του Κτήματος. Αλλά και οι κοινόχρηστοι χώροι υποδοχής επισκεπτών του Chateau Lazaridi γέμισαν με έργα τέχνης: πίνακες και γλυπτά, σε έναν αέναο διάλογο ανάμεσα στον οίνο, το πινέλο και τη σμίλη.

Οι επιλογές αυτές δεν άργησαν να οδηγήσουν στην κορυφή. Πολύ σύντομα τα κρασιά της Nico Lazaridi κατόρθωσαν να κερδίσουν το οινόφιλο κοινό εντός και εκτός Ελλάδος.

Ο Νίκος Λαζαρίδης  χάραξε τη διαδρομή προς την αναζήτηση της τελειότητας, δίνοντας τη σκυτάλη στις επόμενες γενιές, που συνεχίζουν επάξια, την παρακαταθήκη του.

Δείτε όλα τα κρασιά από τον ίδιο παραγωγό
Ποικιλία

Chardonnay

Η συντριπτική πλειονότητα των κρασιών από αυτήν την ποικιλία ανήκει στην κατηγορία των ήσυχων και ιδιαίτερα των ήσυχων μονοποικιλιακών οίνων. Πολλές φορές όμως, το chardonnay βρίσκει τη θέση του σε χαρμάνια, όπου συνεισφέρει σε όγκο και λιπαρότητα. Βέβαια, οι ικανότητές του δεν σταματούν εκεί, αφού με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που του έχουν αναθέσει πολλοί από τους οινοπαραγωγούς, έχει αναδειχθεί σε βασικό εκφραστή κύρους και δύναμης του ελληνικού αμπελώνα.
Παρόλο που το σαρντονέ βρίσκεται φυτεμένο σχεδόν σε κάθε γωνιά της χώρας, η βόρεια και η κεντρική Ελλάδα, καθώς και η Πελοπόννησος είναι οι τόποι που η ποικιλία γνωρίζει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη. Διαθέτοντας αρωματικό χαρακτήρα λευκόσαρκων φρούτων, στα πιο κρύα κλίματα και εξωτικών στα πιο ζεστά, τα κρασιά από σαρντονέπαρουσιάζονται πάντα πλούσια και ογκώδη γευστικά. Τα τελευταία αυτά στοιχεία τονίζονται μάλιστα από την επιλογή πολλών ελλήνων οινοπαραγωγών να χρησιμοποιούν βαρέλι κατά την οινοποίηση, αλλά και να εφαρμόζουν τεχνικές παραμονής και ανάδευσης με τις οινολάσπες (Sur lie & bâtonnage). Τα πυκνά, εντυπωσιακά κρασιά μικρής παραγωγής που προκύπτουν είναι ανάμεσα στα πλέον διακεκριμένα της χώρας και χαίρουν ιδιαίτερης προσοχής από καταξιωμένους ειδήμονες του κρασιού.

Δείτε όλα τα κρασιά από την ίδια ποικιλία

Αξιολογήσεις Πελατών

Τέλειο! Αξιολόγηση από Βάσω Καραμήτρου
Ποιότητα
Τιμή
Σχέση ποιότητας- τιμής
Ένα εξαιρετικό φρέσκο Chardonnay, νόστιμο με φρούτώδη χαρακτήρα (Αναρτήθηκε στις 16/7/2020)

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Αξιολογείτε: Χρυσός Λέων Chardonnay, Nico Lazaridi

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

  1 αστέρι 2 αστέρια 3 αστέρια 4 αστέρια 5 αστέρια
Ποιότητα
Τιμή
Σχέση ποιότητας- τιμής