Κίκονες

Κίκονες

Οι Κίκονες είναι το πρώτο οινοποιείο που ιδρύθηκε στην περιοχή της Ροδόπης και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2004 από τη Μελίνα Τάσσου, Γεωπόνο - Οινολόγο D.N.O. Bordeaux. Στόχος των Κικόνων είναι να αναβιώσουν την αμπελουργική ζώνη της Θράκης τόσο για την Ελλάδα όσο και για το εξωτερικό. Γι' αυτό το λόγο και το οινοποιείο ονομάστηκε «Κίκονες», προς τιμήν του πρώτου λαού που παρήγαγε ποτέ κρασί στη γη της Θράκης.

Η Μελίνα Τάσσου είναι Οινολόγος D.N.O. από το Bordeaux της Γαλλίας και Γεωπόνος Επιστήμης Τροφίμων (Α.Π.Θ.). Μετά από τις σπουδές της συνέχισε να εργάζεται σε ξακουστά οινοποιεία του κόσμου για να αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει μεγάλα κρασιά. Μετά από αυτήν την πολύτιμη εμπειρία γυρίζει το 2004 στη Θράκη για να οινοποιήσει το πρώτο σύγχρονο πλέον κρασί των «Κικόνων». Αξιοποιώντας τις εμπειρίες που αποκόμισε κατά τη διάρκεια των οινολογικών της περιπετειών εφαρμόζει τις τεχνικές που μπορούν να προσαρμοσθούν στη γη και το κλίμα της Θράκης, τόσο στο αμπέλι όσο και στην οινοποίηση, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η Φιλοσοφία της Οινολόγου βασίζεται στην ελάχιστη παρέμβαση και τη χρήση παραδοσιακών τεχνικών με στόχο το πιο φυσικό οινικό αποτέλεσμα. Έχουν αντικατασταθεί βασικά μηχανήματα από το ανθρώπινο χέρι κατά τη διαδικασία της οινοποίησης, ενώ οι σημαντικότερες αποφάσεις παίρνονται χρησιμοποιώντας την πολύτιμη βοήθεια της καθημερινής γευστικής δοκιμής ακόμη και κατά τη διάρκεια της ζύμωσης. Οι επιστημονικές τεχνικές ελέγχου ποιότητας είναι βασισμένες στη Σχολή του Bordeaux, ο αμπελώνας είναι εμπνευσμένος από το Αυστραλέζικο σύστημα διαμόρφωσης, η παραδοσιακή οινοποίηση προέρχεται από τη Βουργουνδία ενώ ο συνδυασμός όλων αυτών των τεχνικών γεννάει το μοναδικό αποτέλεσμα που ονομάζεται Θρακιώτικη οινοποίηση!

Ο Βασίλης Τάσσου είναι Γεωπόνος - MSc. Food Economics & Marketing, Reading, U.K. O Βασίλης επιμελείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καλλιέργεια των 100 στρεμμάτων ιδιόκτητων αμπελώνων βιολογικής καλλιέργειας που βρίσκονται φυτεμένοι στην όμορφη Μαρώνεια της περιοχής της Ροδόπης, ενώ είναι και ο Υπεύθυνος Οικονομικών του Οινοποιείου. Ο Στόχος του είναι η υψηλότερη δυνατή ποιότητα πρώτης ύλης, των πολύτιμων καρπών της αμπέλου, η οποία εξαρτάται άμεσα από την άριστη κατάσταση υγείας των βιολογικών αμπελώνων των «Κικόνων» στη Μαρώνεια.

Λίστα Πλέγμα

Φθίνουσα Ταξινόμηση
 1. -20% Ιππέας, Κίκονες
  Ένα κλασικό χαρμάνι που μας δίνει γεμάτα κρασιά με πολυπλοκότητα στην μύτη και βελούδινη αίσθηση στόματος.
 2. -20% Λημνιό, Κίκονες
  Πολύπλοκο στη μύτη, με γεμάτη αίσθηση στο στόμα.
 3. Staff Favorite
  -20% Syrah, Κίκονες
  Εντυπωσιακό Syrah, με πληθωρικά χαρακτηριστικά νέου κόσμου!

Λίστα Πλέγμα

Φθίνουσα Ταξινόμηση