WINE PROFILE
- Χαμηλό
- Μέτριο-
- Μέτριο
- Μέτριο+
- Υψηλό
-
- Αρωματικό
-
- Πολύπλοκο στη μύτη
-
- Σώμα
-
- Τανίνες
-
- Επίγευση
-
- Δυνατότητα Παλαίωσης
Λεπτομέρειες
Το κρασί είναι βαθύ κόκκινο χρώμα με πλούσια βελούδινη γεύση. Αρωματικά εμφανίζει ώριμα κόκκινα φρούτα με τη διακριτική παρουσία βανίλιας και σοκολάτας. Πολύ μαλακές ταννίνες με μεγάλο γευστικό τελείωμα δίνουν την αίσθηση της πληρότητας.
- Παραγωγός
- Κτήμα Τσέλεπου
- Χρώμα
- Ερυθρός
- Φιάλη
- 750 ml
- Χώρα Προέλευσης
- Ελλάδα
- Κατηγορία Ποιότητας
- ΠΓΕ
- Περιοχή Προέλευσης
- Πελοπόννησος
- Δυνατότητα Παλαίωσης
- Επιδέχεται Μακρά Παλαίωση
- Κατάσταση
- Ήσυχος
- Πώμα
- Φελλός
- Γλυκύτητα
- Ξηρός
- Ποικιλίες
- Merlot
- Χρονιά
- 2019
- Θερμοκρασία σερβιρίσματος
- Ερυθρά 15-18°C
- Κρασί Συνοδεύει Εξαιρετικά
- κόκκινα κρέατα, κυνήγι
- Επιπλέον Πληροφορίες
- Ακολουθείται κλασική ερυθρά μέθοδος οινοποίησης με πολύ μεγάλες εκχυλίσεις 20-25 ημέρες. Παλαίωση 15 μηνών σε καινούργια δρύινα βαρέλια.
- Σερβίρεται σε καράφα
- Ναι
Κτήμα Τσέλεπου
Μετά από μια δεκάχρονη μελέτη και παρακολούθηση του αρκαδικού αμπελώνα ο Γιάννης Τσέλεπος επέλεξε το 1989 για εγκατάσταση του Κτήματος τις ανατολικές πλαγιές του Πάρνωνα. Λόφοι που χαρακτηρίζονται από εδάφη φτωχά και αργυλοπετρώδη, με ιδανική αποστράγγιση, είναι ικανά να παράγουν κρασιά υψηλής ποιότητας πραγματικούς πρεσβευτές του Αρκαδικού αμπελώνα. Αξιοποιώντας το οικοσύστημα της Αρκαδικής γης εγκαταστήσαμε τους αμπελώνες μας σε υψόμετρο 750 μέτρων. Τα 5.000 στρέμματα της ποικιλίας «μοσχοφίλερο» αποτελούν από το 1971 τον κορμό της Μαντινείας (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης). Το ιδιαίτερο μικροκλίμα του οινοπεδίου της Μαντινείας, διαφοροποιεί τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας σε σχέση με την υπόλοιπη Πελοπόννησο. Έτσι το φιλέρι που καλλιεργείται στην Πελοπόννησο μεταβάλλεται σε Μοσχοφίλερο στη Μαντινεία με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αρώματος και γεύσης, υποβοηθούμενο από τις χαμηλές θερμοκρασίες και την όψιμη ωρίμανση. Κρασιά με τριανταφυλλένια παρουσία, θυμίζουν συνδυασμό των αρωμάτων των ποικιλιών Gewurztraminer και Μοσχάτου. Το κρασί που παράγεται είναι ένα κρασί «blanc de gris », λευκό από γκρίζα σταφύλια. Κρασί γνήσιος απόγονος του αμπελώνα της αρχαίας Αρκαδίας, που κατά τον ιστορικό και περιηγητή Θεόφραστο, αποκαλείται ο «κάπνειος οίνος της Αρκαδίας».
Merlot
Είναι μια από τις πλέον φημισμένες και ταξιδεμένες ποικιλίες του κόσμου, το merlot δίνει πλήθος μονοποικιλιακών ερυθρών ξηρών κρασιών, αλλά συμμετέχοντας και σε χαρμάνια πολλών οίνων. Εκεί, το merlot αναλαμβάνει να μαλακώσει το σκληροτράχηλο χαρακτήρα ποικιλιών όπως το καμπερνέ σοβινιόν ή το ξινόμαυρο.
Φυτεμένο σχεδόν σε κάθε γωνιά τηου πλανήτη το merlot δεν κρύβει την προτίμηση του για τα βαριά, πηλώδη εδάφη και την υγρασία που αυτά συγκρατούν. Το merlot αποκτά πιο στιβαρό χαρακτήρα όταν οι οινοποιοί επιλέγουν πιο «vin de garde» τρόπους οινοποίησης, εφαρμόζοντας πιο μακρές εκχυλίσεις και ωρίμαση σε νέα βαρέλια, λεπτόκοκκου ξύλου. Σε καμία περίπτωση ωστόσο, η ποικιλία δεν χάνει το σύγχρονο, κοσμοπολίτικο προφίλ της.
Το merlot εκφράζεται με αρώματα μαύρων ώριμων φρούτων, μαζί με γλυκές βαλσαμικές νότες, καθώς και μαλακή, ευκολόπιοτη γεύση. Πληθωρικό, άμεσο και εξωστρεφές, το merlot κερδίζει με την πρώτη γουλιά μία θέση στην καρδιά κάθε νέου οινόφιλου.
Αξιολογήσεις Πελατών
- πολύ ακριβό Αξιολόγηση από ai.as
-
Ποιότητα Τιμή Σχέση ποιότητας- τιμής