Κτήμα Αργυρού

Κτήμα Αργυρού

Το κτήμα Αργυρού ιδρύθηκε το 1903 από το Γεώργιο Αργυρό, σε μια έκταση αμπελώνα 20 στρεμμάτων στην Επισκοπή Γωνιά Θήρας. Ο Γεώργιος Αργυρός ακολούθησε τον παραδοσιακό σαντορινιό τρόπο οινοποίησης, με κύριο στόχο την αξιοποίηση των σταφυλιών που παρήγαγε ο αμπελώνας του και τα κρασιά του προορίζονταν κυρίως για την τοπική αγορά. Το 1950 ανέλαβε το οινοποιείο ο Ματθαίος Αργυρός, ο οποίος συνέχισε το έργο του πατέρα του, αυξάνοντας την καλλιεργούμενη έκταση στα 60 στρέμματα.
Την σημαντική αλλαγή στο Κτήμα Αργυρού, την έφερε ο νυν ιδιοκτήτης του, Γιάννης Αργυρός, στον οποίον περιήλθε το οινοποιείο το 1974. Ο Γιάννης Αργυρός αύξησε την έκταση των καλλιεργούμενων αμπελώνων σε 260 στρέμματα, εκσυγχρόνισε το οινοποιείο και εργάστηκε πολύ σκληρά για να εξασφαλίσει την υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης. 
Ο αμπελώνας του Κτήματος Αργυρού είναι αυτόρριζος και βρίσκεται στην Επισκοπή Γωνιά Θήρας, σε υψόμετρο 35-150 m, με προσανατολισμό ανατολικά-νοτιοανατολικά και τα κλήματα είναι διαμορφωμένα στην παραδοσιακή κουλούρα.
Η απόδοση του αμπελώνα είναι περίπου 350-500 Kg σταφύλια ανά στρέμμα και ο τρύγος πραγματοποιείται  10-25 Αυγούστου.
Οι προσπάθειες του Γιάννη Αργυρού χαίρουν αναγνώρισης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με μεγαλύτερη διάκριση αυτή του περιοδικού Wine & Spirits, που κατέταξε το Κτήμα Αργυρού μέσα στα 100 καλύτερα οινοποιεία του κόσμου για τις χρονιές 2005 και 2006.

Λίστα Πλέγμα

Φθίνουσα Ταξινόμηση
  1. Ήπιο αρωματικά και γευστικά, ευκολόπιωτο κρασί Σαντορίνης
  2. Ενα πολύ μαλακό ερυθρό απο αυτήν την σπάνια ποικιλία που πρέπει να δοκιμάσετε
  3. Πολύπλοκο, ιδιαίτερο, εξαίρετο. Αυτό είναι το Vinsanto Αργυρού!
  4. Ένα πολύπλοκο κρασί με ισχυρή προσωπικότητ&...

  5. Στιβαρό και καλοδομημένο, με εξαιρετικέ&sigmaf...

  6. Ένα μεγάλο κρασί από την Σαντορίνη με μεγάλε&sigmaf...

  7. Πολύπλοκο, ιδιαίτερο, εξαίρετο. Αυτό είναι το Vinsanto Αργυρού!
  8. Πολύπλοκο, ιδιαίτερο, εξαίρετο. Αυτό είναι το Vinsanto Αργυρού!

Λίστα Πλέγμα

Φθίνουσα Ταξινόμηση