Κτήμα Αβαντίς

Κτήμα Αβαντίς

Η ιστορία του Απόστολου ξεκινάει το 1994 στο χωριό Μύτικας στην Ευβοια. Πρόκειται για μία αμπελουργική παραδοσιακά περιοχή που οι ντόπιοι ακόμη και σήμερα την ονομάζουν Αμπέλια. Ανάμεσα σε αμπελώνες και άλλες καλλιέργειες μπολιάστηκε με το μικρόβιο του σταφυλιού και του κρασιού. Το πρώτο μπουκάλι Αβαντίς εμφιαλώθηκε από τον Απόστολο στις 5 Μαρτίου 1994, σοδειάς 1993. Έχτισε ένα μικρό οινοποιείο δίπλα στο πατρικό του σπίτι και ξεκίνησε γεμάτος όνειρα και πάθος…

Ο παππούς Απόστολος, από τον οποίο πήρε το όνομά του ο Απόστολος Μούντριχας, ήταν ο πρώτος Οινοποιός της οικογένειας. Φόρτωνε το γαϊδαράκι με τα κοφίνια γεμάτα σταφύλια, τα πάταγε στο πατητήρι (που ήταν δίπλα στο σπίτι του) και κάτω από την τωρινή κουζίνα του Οινοποιείου – στο τότε πυθουλάκι, ζύμωνε το κρασί του στις τσιμεντένιες δεξαμενές και το πούλαγε χύμα στην αγορά του Βόλου. Ο Νίκος Μούντριχας, πατέρας του Απόστολου, ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε και στήριξε τον γιο του, από το κλάδεμα του αμπελιού και την παραγωγή του κρασιού, τις πρώτες παραγγελίες, ήταν εκεί δίπλα του σε όλα.

Οι αμπελώνες βρίσκονται στην κεντρική Εύβοια όπου ο κρύος χειμώνας, το ζεστό καλοκαίρι και το ξηρό φθινόπωρο βοηθούν την άριστη φαινολική ωρίμανση των σταφυλιών.

Κατά την διάρκεια του χρόνου οι κρύοι άνεμοι που πνέουν από τον βορρά από το όρος Δίρφη (1743m.), στεγνώνουν τα φύλλα των αμπελώνων, αποφεύγοντας έτσι την ανάπτυξη ασθενειών. Όλα αυτά είναι στοιχεία ενός μοναδικού terroir, του μικροκλίματος των αμπελώνων του Κτήματος Αβαντίς. Οι ποικιλίες που έχουν φυτευτεί είναι γηγενείς ευβοϊκές αλλά και διεθνείς.

Σε ένα αμπελοτεμάχιο του αμπελώνα του Αφρατίου έχουν φυτευτεί 6 διαφορετικοί κλώνοι της ποικιλίας Syrah.

Το οινοποιείο είναι στον Μύτικα και διαθέτει υπερσύγχρονα μηχανήματα οινοποίησης με σύγχρονη παραλαβή σταφυλιών, πνευματικό πιεστήριο κλειστού τύπου ψυχόμενο για την διευκόλυνση της κρυοεκχύλισης, χώρο γλευκοποίησης και ζύμωσης με ανοξείδωτες δεξαμενές και οινοποιητές με ενσωματωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης και την crème a la crème των οινοποιητών, τον Γανυμήδη. Χώρο εμφιάλωσης αποτελούμενο από σύγχρονο πλυντήριο φιαλών, γραμμή εμφιάλωσης με σύστημα πλήρωσης κενού με άζωτο, περιστροφική ετικετέζα, υπόγεια κάβα ωρίμανσης των βαρελιών και παλαίωσης των κρασιών και χώρο γευστικής δοκιμής.

Λίστα Πλέγμα

Φθίνουσα Ταξινόμηση
  1. Εξαιρετικά μαλακό καθημερινό κρασί με εξα&i...

Λίστα Πλέγμα

Φθίνουσα Ταξινόμηση