Κτήμα Γκλίναβος

Κτήμα Γκλίναβος

Από τα πρώτα βήματα του πριν 37 χρόνια μέχρι και σήμερα, πρωταρχική επιδίωξη του Κτήματος Γκλίναβος αποτελεί η παραγωγή ποιοτικών κρασιών και αποσταγμάτων, αξιοποιώντας τις γηγενείς ποικιλίες της Αμπελουργικής Ζώνης Ζίτσα.

Η διαρκής εξέλιξη και αναβάθμιση -πάντα όμως με σεβασμό στην παράδοση- υπήρξε ανέκαθεν ο δεύτερος εξίσου σημαντικός στόχος του. Έτσι με το πέρασμα των χρόνων η γκάμα των ποικιλιών που καλλιεργούνται στα δικά του αμπελοτόπια εμπλουτίζεται και με άλλες ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες, παλαιότερες και ξεχασμένες αναβιώνουν, ενώ νέα καινοτόμα κρασιά και αποστάγματα δημιουργούνται συνεχώς.

Η δημιουργία του “Παλαιοκαιρίσιου” (μοναδικού στο είδος του στην Ελλάδα) αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αναβίωσης ενός παραδοσιακού οίνου, του γνωστού σαμπανιζέ που παράγονταν από τους αμπελουργούς των Ιωαννίνων κατά τους προηγούμενους αιώνες. Ενδεικτική της διαχρονικά εξελικτικής του πορείας είναι και η πρόσφατη κυκλοφορία του παλαιωμένου Τσίπουρου “Grand Reserve”, του νέου αναβαθμισμένου αποστάγματος του μετά το “Τσίπουρο Ηπείρου” από την ποικιλία Ντεμπίνα χωρίς γλυκάνισο.

Τα τελευταία χρόνια η ραγδαία ανάπτυξη της οινοφιλίας και στην Ελλάδα θέτει τον πήχη για όλους πολύ ψηλά. Η απόλαυση του κρασιού γίνεται τελετουργία και δικαιολογημένα οι οινόφιλοι σήμερα είναι πιο απαιτητικοί από ποτέ. Η φιλοσοφία και οι προσπάθειές μας για δημιουργία ποιοτικών και ξεχωριστών κρασιών δικαιώνονται και αναγνωρίζονται.

Από τα πρώτα βήματα του πριν 37 χρόνια μέχρι και σήμερα, πρωταρχική επιδίωξη του Κτήματος Γκλίναβος αποτελεί η παραγωγή ποιοτικών κρασιών και αποσταγμάτων, αξιοποιώντας τις γηγενείς ποικιλίες της Αμπελουργικής Ζώνης Ζίτσα.

Η διαρκής εξέλιξη και αναβάθμιση -πάντα όμως με σεβασμό στην παράδοση- υπήρξε ανέκαθεν ο δεύτερος εξίσου σημαντικός στόχος του. Έτσι με το πέρασμα των χρόνων η γκάμα των ποικιλιών που καλλιεργούνται στα δικά του αμπελοτόπια εμπλουτίζεται και με άλλες ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες, παλαιότερες και ξεχασμένες αναβιώνουν, ενώ νέα καινοτόμα κρασιά και αποστάγματα δημιουργούνται συνεχώς.

Η δημιουργία του “Παλαιοκαιρίσιου” (μοναδικού στο είδος του στην Ελλάδα) αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αναβίωσης ενός παραδοσιακού οίνου, του γνωστού σαμπανιζέ που παράγονταν από τους αμπελουργούς των Ιωαννίνων κατά τους προηγούμενους αιώνες. Ενδεικτική της διαχρονικά εξελικτικής του πορείας είναι και η πρόσφατη κυκλοφορία του παλαιωμένου Τσίπουρου “Grand Reserve”, του νέου αναβαθμισμένου αποστάγματος του μετά το “Τσίπουρο Ηπείρου” από την ποικιλία Ντεμπίνα χωρίς γλυκάνισο.

Τα τελευταία χρόνια η ραγδαία ανάπτυξη της οινοφιλίας και στην Ελλάδα θέτει τον πήχη για όλους πολύ ψηλά. Η απόλαυση του κρασιού γίνεται τελετουργία και δικαιολογημένα οι οινόφιλοι σήμερα είναι πιο απαιτητικοί από ποτέ. Η φιλοσοφία και οι προσπάθειές μας για δημιουργία ποιοτικών και ξεχωριστών κρασιών δικαιώνονται και αναγνωρίζονται.

Λίστα Πλέγμα

Φθίνουσα Ταξινόμηση

Λίστα Πλέγμα

Φθίνουσα Ταξινόμηση