WINE PROFILE
- Χαμηλό
- Μέτριο-
- Μέτριο
- Μέτριο+
- Υψηλό
-
- Αρωματικό
-
- Πολύπλοκο στη μύτη
-
- Σώμα
-
- Τανίνες
-
- Επίγευση
-
- Δυνατότητα Παλαίωσης
Λεπτομέρειες
Βαθυκόκκινο οπτικά. Κόκκινα φρούτα όπως βύσσινο φράουλα και μπαχαρικά όπως λευκό πιπέρι κάπαρη, γλυκόριζα με νότες ανθιών αρωμάτων όπως γιασεμί και γαρδένια ξεχωρίζουν στην μύτη. Στόμα μετρίου όγκου, οξύτητα που κάνει την παρουσία της με έντονο φρούτο στο στόμα και πολύ καλή επίγευση.
- Παραγωγός
- Κτήμα Ζαφειράκη
- Χρώμα
- Ερυθρός
- Φιάλη
- 750 ml
- Χώρα Προέλευσης
- Ελλάδα
- Κατηγορία Ποιότητας
- ΠΓΕ
- Περιοχή Προέλευσης
- Τύρναβος
- Δυνατότητα Παλαίωσης
- 8-10 Χρόνια
- Κατάσταση
- Ήσυχος
- Πώμα
- Φελλός
- Γλυκύτητα
- Ξηρός
- Ποικιλίες
- Λημνιώνα
- Χρονιά
- 2017
- Θερμοκρασία σερβιρίσματος
- Ερυθρά 15-18°C
- Κρασί Συνοδεύει Εξαιρετικά
- Κρέατα στη σχάρα, σουτζουκάκια σμυρνέικα, burger
- Επιπλέον Πληροφορίες
- Ζύμωνει σε ξύλινη δεξαμενή και ωρίμαζει για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια.
- Σερβίρεται σε καράφα
- Ναι
Κτήμα Ζαφειράκη
Εδώ και μερικά χρόνια έχει ξεκινήσει στην περιοχή του Τυρνάβου μια ξεχωριστή για τα δεδομένα της περιοχής οινοπαραγωγή. Ο 37 ετών Ζαφειράκης Χρήστος , αφού σπούδασε οινολογία και απέκτησε εμπειρία στην παραγωγή κρασιών ποιότητας σε οινοποιεία της Ιταλίας, όπου έκανε και το μεταπτυχιακό του, επέστρεψε με σκοπό την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας από αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας. Εδώ και 4 γενιές η οικογένεια Ζαφειράκη ασχολείται με την καλλιέργεια της αμπέλου, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια φυτεύτηκαν ξένες ποικιλίες όπως syrah, merlot, sangiovese, chardonnay. Σημαντική προσπάθεια στην αναβίωση της τοπικής και ξεχασμένης ποικιλίας ‘’Λημνιώνα’’ έχει γίνει τα τελευταία χρόνια με εξαιρετικά αποτελέσματα και με σαφείς προσδοκίες για ένα σπουδαίο μέλλον. Το κτήμα βρίσκεται στη περιοχή Παλαιόμυλος Τυρνάβου. Το έδαφος χαρακτηρίζεται ως πηλώδες με έντονη την παρουσία τσακμακόπετρας γεγονός που χαρίζει μοναδικότητα, χαρακτήρα και φινέτσα στα κρασιά του κτήματος. Πολύ σημαντικό ρόλο στη ποιότητα των οίνων παίζει η πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση την αμπελιών, η οποία σε συνδυασμό με τον υψηλό αριθμό φυτεμένων πρέμνων ανά στρέμμα (550-600) , δημιουργούν ένα ιδανικό αποτέλεσμα. Στο οινολογικό κομμάτι η προσπάθεια ανάδειξης του terroir της περιοχής οδήγησε στην χρησιμοποίηση αυτοχθόνων ζυμών σε όλα σχεδόν τα κρασιά από τον τρύγο του 2007.