Staff Favorite

Μαλαγουζιά, Κτήμα Εύχαρις

Κανονική Τιμή: 12,40 €

Special Price 9,55 €

Μαλαγουζιά, Κτήμα Εύχαρις

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Κανονική Τιμή: 12,40 €

Special Price 9,55 €

Brands:
Color:

Διαθεσιμότητα:
Άμεσα διαθέσιμο

  • Τηλεφωνικές παραγγελίες
  • 2311 292 051
Vinoteca's tasting note

Εξαιρετικό δείγμα της αγαπημένης αυτής ποικιλίας.

WINE PROFILE

    • Αρωματικό
    • Πολύπλοκο στη μύτη
    • Σώμα
    • Οξύτητα
    • Επίγευση
    • Δυνατότητα Παλαίωσης

Λεπτομέρειες

Οπτικά είναι κιτρινοπράσινη, ενω στην μύτη ξεχωρίζουν αρώματα πυρηνόκαρπων φρούτων, εσπεριδοειδών αλλα συναντάμε και νότες ανθικές. Δροσερή και ισορροπημένη στο στόμα, με ευχάριστη οξύτητα και μακρά επίγευση.

      • Χρώμα
      • Λευκός
      • Φιάλη
      • 750 ml
      • Χώρα Προέλευσης
      • Ελλάδα
      • Κατηγορία Ποιότητας
      • ΠΓΕ
      • Περιοχή Προέλευσης
      • Γεράνεια
      • Δυνατότητα Παλαίωσης
      • 3-5 Χρόνια
      • Κατάσταση
      • Ήσυχος
      • Πώμα
      • Φελλός
      • Γλυκύτητα
      • Ξηρός
      • Χρονιά
      • 2016
      • Θερμοκρασία σερβιρίσματος
      • Λευκά 7-11°C
      • Κρασί Συνοδεύει Εξαιρετικά
      • Θαλασσινά και λευκά κρέατα
Παραγωγός

Κτήμα Εύχαρις

Το Κτήμα Εύχαρις αποτελεί μια πρότυπη γεωργική εκμετάλλευση, που αφορά την παραγωγή και εμφιάλωση εκλεκτών ποικιλιών κρασιού με τη σφραγίδα Εύχαρις.

Το Εύχαρις αντιστοιχεί σε μια έκταση 180 στρεμμάτων χαμηλών χωμάτινων λόφων στους πρόποδες των Γερανείων, σε υψόμετρο 380-400μ. ανάμεσα σε δυο θάλασσες Κορινθιακό και Σαρωνικό. 
Το Κτήμα απέχει μόλις μια ώρα από την πολύβουη πόλη των Αθηνών.

Η αναμπέλωση του Κτήματος ξεκινά από το 1988. Από τότε μέχρι σήμερα τίποτα δεν γίνεται χωρίς την λεπτομερή μελέτη από τους ιδιοκτήτες του, οι οποίοι έχουν αφιερωθεί εξολοκλήρου στην παραγωγική διαδικασία του κρασιού. 
Η αγάπη των ιδιοκτητών για την καλλιέργεια των αμπελιών και την παραγωγή των κρασιών τους ώθησε να χαρίσουν τα αρχικά των ονομάτων τους στο Κτήμα θεωρώντας τα πνευματικά τους παιδιά (Eva -Maria Boehme και Χάρις Αντωνίου).

Τα κρασιά Εύχαρις έχουν κερδίσει την αγάπη και αποδοχή του κόσμου για την εκλεκτή ποιότητα και γεύση τους, πράγμα το οποί επιβεβαιώνεται από τα πολλά βραβεία με τα οποία διακρίνονται κάθε χρόνο σε διαγωνισμούς κρασιού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

Δείτε όλα τα κρασιά από τον ίδιο παραγωγό
Ποικιλία

Μαλαγούζια

Η μαλαγουζιά εχει συμβάλει τα μέγιστα στην αναγέννηση που έχουν σημειώσει τα σύγχρονα ελληνικά κρασιά, όπως διαπιστώνεται τα τελευταία είκοσι χρόνια. Στη δεκαετία του 1970, η μαλαγουζιά θεωρείτο εξαφανισμένη και την ήξεραν ελάχιστοι. Σήμερα, μετά από επίπονη εργασία πανεπιστημιακών καθηγητών, κορυφαίων καλλιεργητών και οινολόγων, η μαλαγουζιά θεωρείται ευρέως ως σταφύλι παγκόσμιας εμβέλειας, που δίνει έξοχα ξηρά λευκά κρασιά, καθώς επίσης και μερικά εκπληκτικά γλυκά.
Η μαλαγουζιά δίνει κρασιά με μέτρια απαλό κιτρινοπράσινο χρώμα και πολύ έντονη, εξαιρετικά εκφραστική μύτη, με νύξεις ροδάκινου, πράσινης πιπεριάς, βασιλικού και λουλουδιών. Στο στόμα, το κρασί είναι στρογγυλό, γεμάτο, αλλά πάντα φρέσκο, με μετρίως υψηλά επίπεδα αλκοόλης. Τα γλυκά κρασιά παράγονται από σταφύλια όψιμου τρύγου, γεγονός που τα καθιστά ακόμα πιο πυκνά και αρωματικά. Γενικά, η ωρίμαση σε βαρέλι κολακεύει τη μαλαγουζιά, αν και τα κρασιά δεξαμενής είναι εξίσου εντυπωσιακά. Προέλευση της εν λόγω ποικιλίας θεωρείται η δυτική πλευρά της κεντρικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανία), όπου ήταν γνωστή κυρίως για την παραγωγή γλυκών κρασιών. Σύγχρονες καλλιέργειες εμφανίστηκαν ξανά στον αμπελώνα στη Χαλκιδική, ενώ υπάρχουν πολυάριθμοι παραγωγοί που καλλιεργούν πια μαλαγουζιά, που απαντάται έτσι, σε πολλές αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας.
Τα κρασιά από αυτήν είναι αντιπροσωπευτικά δείγματα αρωματικών λευκών κρασιών, γεμάτα ζωντάνια και πολυπλοκότητα. Τα ξηρά συνοδεύουν ιδανικά λαχανικά και γενικότερα σαλάτες, ακόμα και αγκινάρες, που είναι γνωστές για τη δυσκολία τους στο συνδυασμό με κρασί. Τα γλυκά είναι θαυμαστοί συνοδοί επιδόρπιων με φρούτα. Παραδόξως, η ξηρή μαλαγουζιά μπορεί να εξελιχθεί στη φιάλη για τέσσερα ή περισσότερα χρόνια, ενώ τα γλυκά κρασιά χρειάζονται τέσσερα έως επτά χρόνια για να ξεδιπλώσουν το δυναμικό τους, αν και διατηρούνται καλά και μετά από αυτό το χρονικό διάστημα.

Δείτε όλα τα κρασιά από την ίδια ποικιλία

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Αξιολογείτε: Μαλαγουζιά, Κτήμα Εύχαρις

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

  1 αστέρι 2 αστέρια 3 αστέρια 4 αστέρια 5 αστέρια
Ποιότητα
Τιμή
Σχέση ποιότητας- τιμής
Εξαιρετικό δείγμα της αγαπημένης αυτής ποικιλίας.

" />