Κτήμα Παπαϊωάννου Νεμέα Μικρόκλιμα, Αμπελώνες Παπαϊωάννου

43,40 €

Κτήμα Παπαϊωάννου Νεμέα Μικρόκλιμα, Αμπελώνες Παπαϊωάννου

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

43,40 €
Brands:
Color:

Διαθεσιμότητα:
Κατοπιν παραγγελίας Κατόπιν παραγγελίας εμφανίζονται προϊόντα που δεν είναι άμεσα διαθέσιμα προς παράδοση. Αφού ολοκληρώστε την παραγγελία σας θα σας ενημερώσουμε για την ημερομηνία παράδοσης η οποία εξαρτάται από τον προμηθευτή μας. Η διάρκεια μπορεί να είναι από 2-4 εργάσιμες ημέρες. Στην περίπτωση που το προϊόν είναι σε έλλειψη και δεν είμαστε σε θέση να το αποστείλουμε, θα σας ενημερώσουμε και θα έχετε την επιλογή αντικατάστασης ή επιστροφής των χρημάτων σας.

  • Τηλεφωνικές παραγγελίες
  • 2311 292 051
Vinoteca's tasting note
Πολύπλοκο, συμπηκνωμένο με ευχάριστες και αισθητές τανίνες

WINE PROFILE

    • Αρωματικό
    • Πολύπλοκο στη μύτη
    • Σώμα
    • Τανίνες
    • Επίγευση
    • Δυνατότητα Παλαίωσης

Λεπτομέρειες

Βαθυκόκκινο οπτικά. Χαρακτηρίζεται από συμπυκνωμένα και πυκνά αρώματα κόκκινων φρούτων ενισχυμένων από αρώματα μπαχαρικών όπως μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Στο στόμα ξεκινάει με γλύκα και σύντομα κάνουν αισθητή την παρουσία τους οι έντονες ακόμα τανίνες του.
      • Παραγωγός
      • Αμπελώνες Παπαϊωάννου
      • Χρώμα
      • Ερυθρός
      • Φιάλη
      • 750 ml
      • Χώρα Προέλευσης
      • Ελλάδα
      • Κατηγορία Ποιότητας
      • ΠΟΠ
      • Δυνατότητα Παλαίωσης
      • Επιδέχεται Μακρά Παλαίωση
      • Κατάσταση
      • Ήσυχος
      • Πώμα
      • Φελλός
      • Γλυκύτητα
      • Ξηρός
      • Θερμοκρασία σερβιρίσματος
      • Ερυθρά 15-18°C
      • Ωρίμανση σε βαρέλια
      • Ναί
      • Κρασί Συνοδεύει Εξαιρετικά
      • πιάτα κόκκινων κρεάτων
      • Βιολογική Καλλιέργεια
      • Ναι
      • Σερβίρεται σε καράφα
      • Ναι
Ποικιλία

Αγιωργίτικο

Το αγιωργίτικο είναι μια ποικιλία αμπέλου, με κομψότητα, φρεσκάδα και ένταση αρωμάτων, τόσο στη μύτη όσο και στο στόμα. Είναι μια ερυθρή ποικιλία αμπέλου, που συχνά αναφέρεται ως «πολυδύναμη», επειδή μπορεί να οδηγήσει σε ευρύ φάσμα τύπων και στυλ κρασιών, από δροσιστικά ροζέ, έως συμπυκνωμένα γλυκά. Ωστόσο, τα πιο γνωστά στυλ κρασιών από αγιωργίτικο είναι δύο: τα νεαρά, ξηρά κόκκινα δεξαμενής και τα κόκκινα που έχουν ωριμάσει σε βαρέλι, τουλάχιστον για ένα έτος.
Τα νεαρά κρασιά από αγιωργίτικο έχουν μετρίως βαθύ κόκκινο χρώμα, έντονα αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων, μέτρια οξύτητα και μαλακές ταννίνες. Τα κρασιά που έχουν ωριμάσει σε βαρέλι έχουν βαθύ χρώμα, ενώ η μύτη τους αποκαλύπτει συμπυκνωμένα και πολυσύνθετα αρώματα κόκκινων φρούτων. Στο στόμα είναι πλούσια, με ώριμες ταννίνες υψηλής ποιότητας. Το αγιωργίτικο είναι μια ποικιλία που μπορεί να δώσει και άλλους τύπους κρασιών, όπως εξαίρετα ροζέ ή εκπληκτικά επιδόρπια κρασιά από λιαστά σταφύλια. Το αγιωργίτικο είναι η ποικιλία του οίνου ΠΟΠ Νεμέα, από τη μεγαλύτερη ζώνη ονομασίας προέλευσης κόκκινου κρασιού στην Ελλάδα και παράλληλα, μια ποικιλία κορυφαίας ποιότητας. Εν τούτοις, το δυναμικό ποιότητας του αγιωργίτικου έπεισε πολλούς παραγωγούς να το φυτέψουν και σε άλλες περιοχές, όπως στον αμπελώνα της Βόρειας Ελλάδας ή αλλού στον αμπελώνα της Πελοποννήσου.

Δείτε όλα τα κρασιά από την ίδια ποικιλία
Περιοχή Προέλευσης

Νεμέα

Ο ΠΟΠ Νεμέα (θεσπίστηκε το 1971) είναι ο μόνος ελληνικός οίνος ΠΟΠ που η ζώνη του εκτείνεται σε δύο περιφερειακές ενότητες της χώρας. Το κατά πολύ μεγαλύτερο τμήμα της στο νότιο κεντρικό τμήμα της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας, κυρίως στην περιοχή Νεμέας (Νεμέα, Αηδόνια, Αρχαία Νεμέα, Αρχαίες Κλεωνές, Γαλατάς, Δάφνη, Καστράκι, Κούτσι, Λεόντιο, Πετρί), ενώ μικρότερες εκτάσεις υπάρχουν στις περιοχές Σικυωνίων (Μποζικά, Τιτάνη) και Στυμφαλίας (Ασπρόκαμπος, Κεφαλάρι, Ψάρι). Η έκταση στην περιφερειακή ενότητα Αργολίδας είναι μικρή και εντοπίζεται στο βορειοδυτικό τμήμα της, στις περιοχές Κουτσοποδίου (Μαλανδρένι) και Λύρκειας (Γυμνό).

Ο ΠΟΠ Νεμέα είναι ο «φλυάσιος οίνος» των αρχαίων Ελλήνων, οίνος συνδεδεμένος με το μύθο του Ηρακλή, ο οποίος λατρευόταν στην περιοχή. Άλλωστε, εκεί υπάρχει και ιερό του. Γι’ αυτό και η λαϊκή παράδοση καταγράφει το κρασί της Νεμέας ως «το αίμα του Ηρακλή». Η Νεμέα, που παλιά λεγόταν Άγιος Γεώργιος, έχει μάλλον ονοματίσει την ποικιλία αγιωργίτικο και είναι ο κύριος τόπος της. Στη συνολική έκταση της ζώνης υπάρχει κατά τόπους μεγάλη διαφοροποίηση εδαφών και κλιματικών συνθηκών. Συνηθίζεται ο ανεπίσημος διαχωρισμός της ζώνης σε 3 επιμέρους υποζώνες, με βάση τα υψόμετρα, στις οποίες η ωρίμαση και τα συνολικά χαρακτηριστικά των σταφυλιών προσφέρονται για διαφορετικά στυλ (ή τύπους) οίνων. Γεγονός είναι ότι το αγιωργίτικο είναι η πλέον πολυδύναμη γηγενής ερυθρή ποικιλία και στη Νεμέα έχουν αναπτυχθεί διάφορες «σχολές» οινοποίησης, οι οποίες προσφέρουν από φρέσκους ερυθρούς οίνους έως οίνους βαθιάς παλαίωσης. Σε αυτούς ειδικά, η σχέση Νεμέα-αγιωργίτικο αποτελεί μια από τις πλέον σημαντικές οινικές παρουσίες του ελληνικού αμπελώνα και των σύγχρονων κρασιών του, όσον αφορά τον τύπο των ερυθρών ξηρών οίνων. Μια τάση που άρχισε πρόσφατα να αναπτύσσεται είναι η παρασκευή γλυκών (επιδόρπιων) οίνων, οι οποίοι προβλέπονται ωςΠΟΠ Νεμέα. Στην περιοχή έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις και από μη ντόπιους οινοπαραγωγούς. Έτσι, 38 οινοποιεία εντός της ζώνης και με τις απαραίτητες συνεργασίες 35 οινοποιεία εκτός ζώνης παράγουν οίνους ΠΟΠ Νεμέα.

Ποικιλία

Αγιωργίτικο 100%

Τύποι κρασιών

  • Ερυθρός ξηρός
  • Ερυθρός ημίγλυκος
  • Ερυθρός γλυκύς

Δείτε όλα τα κρασιά από την ίδια Περιοχή Προέλευσης

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Αξιολογείτε: Κτήμα Παπαϊωάννου Νεμέα Μικρόκλιμα, Αμπελώνες Παπαϊωάννου

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

  1 αστέρι 2 αστέρια 3 αστέρια 4 αστέρια 5 αστέρια
Ποιότητα
Τιμή
Σχέση ποιότητας- τιμής