Μοσχοφίλερο Της Γαίας Wild Ferment, Γαία Οινοποιητική

15,50 €

Μοσχοφίλερο Της Γαίας Wild Ferment, Γαία Οινοποιητική

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

15,50 €
Brands:
Color:

Διαθεσιμότητα:
Άμεση αποστολή σε 1-2 εργάσιμες μέρες

  • Τηλεφωνικές παραγγελίες
  • 2311 292 051
Vinoteca's tasting note

Μία νέα διάσταση αυτής της πολυπρόσωπης ποικιλίας!

WINE PROFILE

    • Αρωματικό
    • Πολύπλοκο στη μύτη
    • Σώμα
    • Οξύτητα
    • Επίγευση
    • Δυνατότητα Παλαίωσης

Λεπτομέρειες

Αχυροκίτρινο οπτικά. Αρωματικό στην μύτη, όπου τα έντονα αρώματα από τριαντάφυλλο, γιασεμί και γλυκολέμονο δένουν αρμονικά με τα αρώματα βουτύρου που αναδύονται από τα βαρέλια και από την ανάδευση των οινολασπών κατά την οινοποίηση. Στο στόμα αρκετά γεμάτο με αξιοσημείωτη οξύτητα και μεσαίας διάρκειας επίγευση.

      • Χρώμα
      • Λευκός
      • Φιάλη
      • 750 ml
      • Χώρα Προέλευσης
      • Ελλάδα
      • Περιοχή Προέλευσης
      • Πελοπόννησος
      • Δυνατότητα Παλαίωσης
      • 3-5 Χρόνια
      • Κατάσταση
      • Ήσυχος
      • Γλυκύτητα
      • Ξηρός
      • Θερμοκρασία σερβιρίσματος
      • Λευκά 7-11°C
      • Ωρίμανση σε βαρέλια
      • Ναί
      • Κρασί Συνοδεύει Εξαιρετικά
      • λαδερά, πιάτα θαλασσινών, ψητά ή τηγανιτά ψάρια, λευκά κρέατα
Παραγωγός

Γαία Οινοποιητική

Η ΓΑΙΑ Οινοποιητική ιδρύθηκε το 1994 από τους Γιάννη Παρασκευόπουλο (Γεωπόνο Α.Π.Θ., Διδάκτορα Οινολογίας του Πανεπιστημίου Bordeaux II) και Λέων Καράτσαλο (Γεωπόνο Α.Π.Θ.). Διαλέξαμε να εγκαταστήσουμε τα οινοποιεία μας σε δύο από τις πλέον ποιοτικές αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας, τη Σαντορίνη και τη Νεμέα. Πίσω από τις ετικέτες της ΓΑΙΑ βρίσκεται μία απλή και ταυτόχρονα «προκλητική» ιδέα που δεν είναι άλλη από το να διερευνήσουμε σε βάθος τα όρια των ελληνικών ποικιλιών και χρησιμοποιώντας γνώση και τεχνολογία αιχμής να προσφέρουμε στον οινολάτρη, εντός και εκτός συνόρων, το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα. 

H πρώτη εμφάνιση της εταιρίας μας έγινε με το «ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ», ένα Λευκό Ξηρό Οίνο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) Σαντορίνη που γρήγορα κατέλαβε τη θέση του στην αγορά των νέων ποιοτικών ελληνικών κρασιών.

Το 1995 πρωτοεμφανίζεται ο Λευκός «ΝΟΤΙΟΣ», μία ευτυχής σύζευξη Μοσχοφίλερου με Ροδίτη, που αμέσως έγινε αποδεκτός από το οινόφιλο κοινό, λόγω της εξαιρετικής σχέσης ποιότητας-τιμής που τον χαρακτηρίζει.

Το 1996 η ΓΑΙΑ υποδέχεται ως τρίτο μέτοχο τη Χριστίνα Λεγάκη, οικονομολόγο, και μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρία. Ταυτόχρονα αποκτά ιδιόκτητο αμπελώνα 70 στρεμμάτων στο Κούτσι της Νεμέας και μέσα σ’ αυτόν δημιουργεί ένα άρτια εξοπλισμένο οινοποιείο δυναμικότητας 3.000 εκατόλιτρων.

Την ίδια περίοδο τρεις νέοι οίνοι, περιορισμένου αριθμού φιαλών, ο Ερυθρός «ΝΟΤΙΟΣ», η ρετσίνα «ΡΗΤΙΝΙΤΗΣ Nobilis» και το ροζέ «ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ 14-18 h» παράγονται για πρώτη φορά, εκπληρώνοντας σε πρώτη φάση το στόχο της ΓΑΙΑΣ για μια ουσιαστική παρουσία και συμβολή στην ελληνική οινοπαραγωγή.

 Το 1999 εμφανίζονται ο «ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ ΒΑΡΕΛΙ», ένας οίνος Π.Ο.Π. Σαντορίνη, εξαιρετικά περιορισμένου αριθμού φιαλών και το «ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ», ένας ερυθρός οίνος Π.Ο.Π. Νεμέας, που ήρθε να ανατρέψει τη μέχρι τότε επικρατούσα αντίληψη, σύμφωνα με την οποία το Αγιωργίτικο δεν μπορούσε να δώσει οίνους παλαίωσης. Με το «ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ» προστέθηκε στην ονομασία προέλευσης Νεμέα, μια νέα ποιοτικότερη διάσταση, αυτή των οίνων βαθιάς παλαίωσης. Την ίδια χρονιά, αποφασίζουμε να παράγουμε ένα σπάνιο και παλαιωμένο ξίδι από την ποικιλία Ασύρτικο, το οποίο κάνει την εμφάνισή του 5 χρόνια μετά, το 2004.    

 Την αμέσως επόμενη χρονιά, ανάμεσα στους δύο «ακραίους πόλους» του Αγιωργίτικου, δηλαδή τον Ερυθρό ΝΟΤΙΟ (η νεαρή έκφραση της ποικιλίας) και το ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ (κρασί βαθιάς παλαίωσης), τοποθετήσαμε το  «ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ της ΓΑΙΑΣ», έναν ενδιάμεσο κρίκο στην αλυσίδα του Αγιωργίτικου, που ήρθε να καλύψει ένα γευστικό κενό. Ίσως, το «ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ της ΓΑΙΑΣ» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το πρότυπο μίας τυπικής Νεμέας.

 Την ίδια χρονιά, το 2000, μια παλιά Νεμεάτικη συνταγή, ξεχασμένη στα χρόνια, έρχεται πάλι στο προσκήνιο και γεννιέται ο «ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ». Πρόκειται για ένα γλυκό επιδόρπιο οίνο που παράγεται από Αγιωργίτικο λιασμένο στον ήλιο του φθινοπώρου.  Οι πρώτες φιάλες του γλυκού κρασιού «ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ» της εσοδείας του 2000 κάνουν την εμφάνισή τους το 2006, μετά από 5 χρόνια παλαίωσης.

Το 2007, θέλοντας να ολοκληρώσουμε την «περιπέτεια» του Αγιωργίτικου, αποφασίσαμε να το συνδυάσουμε με μία ξενική ποικιλία. Το χαρισματικό Syrah, που καλλιεργούμε στο Κούτσι, συμμετέχει με περίπου 30% σε ένα πληθωρικό και μεστό χαρμάνι. Το κρασί ονομάστηκε «ΓΑΙΑ S» και θέλουμε να πιστεύουμε ότι σηματοδοτεί μία νέα εποχή στην οινοπαραγωγή της Νεμέας.   

Τέλος, το 2008, ένα τελευταίο και λίγο «αιρετικό» κρασί ξεπήδησε από το οινοποιείο μας στη Σαντορίνη. Το «ΑΣΥΡΤΙΚΟ της ΓΑΙΑΣ-Wild Ferment» παράγεται από αυστηρά επιλεγμένο Ασύρτικο που ζυμώνει σε μικρές δεξαμενές και βαρέλια μόνο κάτω από την επίδραση των ζυμών του αμπελώνα από τον οποίο προήλθε το σταφύλι. Κάθε νέα εσοδεία αυτού του ιδιαίτερου κρασιού χαρακτηρίζεται από την οικολογία της ζύμωσης που τυχαία κυριαρχεί. 

Σήμερα, οι 9.800 φιάλες του 1994 ξεπερνούν τις 350.0000. Κύρια χαρακτηριστικά μας, ήταν και παραμένουν, η προσήλωσή μας στην υψηλή ποιότητα και η ειλικρίνεια απέναντι σε εκείνους που μας εμπιστεύονται.

 

Δείτε όλα τα κρασιά από τον ίδιο παραγωγό
Ποικιλία

Μοσχοφίλερο

Το σταφύλι μπορεί στην πραγματικότητα να διαθέτει ρώγες με ερυθρωπή ή γκριζωπή φλούδα και ειναι το πιο αρωματικό από όλα τα μέλη της οικογένειας των φιλεριών, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, με το συνθετικό «μόσχο». Χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά για την παραγωγή ξηρών λευκών και ελάχιστων αφρωδών οίνων. Συχνά συμμετέχει και σε χαρμάνια οίνων, αλλα και σε ροζέ κρασιά.  
Πυρήνας της καλλιέργειας του όψιμου μοσχοφίλερου είναι η Πελοπόννησος και ιδιαίτερα το οροπέδιο της Μαντινείας. Εκεί, στα ορεινά κρύα εδάφη της περιοχής, δίνονει τους λευκούς οίνους ΠΟΠ Μαντίνεια. Αρκεί απλώς το ποτήρι να πλησιάσει τη μύτη και το μοσχοφίλερο χαρίζει απλόχερα τα φίνα και εξωτικά αρώματά του, με νότες λίτσι, ροδοπετάλων και λεμονανθών. Με την πρώτη γουλιά παρασύρει με την παιχνιδιάρικη διάθεση που δημιουργεί το ελαφρύ σώμα του, η γαργαλιστική οξύτητα και το πικάντικο τελείωμα. Το μοσχοφίλερο μάλιστα δεν θυσιάζει τα χαρακτηριστικά αυτά ούτε όταν οινοποιηθεί με τη μέθοδο της Καμπανίας, για να δώσει λεπτά αφρώδη κρασιά, ούτε όταν εκχυλιστεί στην περίπτωση των ροζέ κρασιών, ούτε καν όταν ωριμάσει σε βαρέλι, στις σπάνιες περιπτώσεις που οινοπαραγωγοί αποφασίσουν να του προσδώσουν πάχος και όγκο.
Εξωτικό και γεμάτο φρεσκάδα, το μοσχοφίλερο πίνεται είτε ως απεριτίφ, είτε δίπλα σε κομψά πιάτα.

Δείτε όλα τα κρασιά από την ίδια ποικιλία

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Αξιολογείτε: Μοσχοφίλερο Της Γαίας Wild Ferment, Γαία Οινοποιητική

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

  1 αστέρι 2 αστέρια 3 αστέρια 4 αστέρια 5 αστέρια
Ποιότητα
Τιμή
Σχέση ποιότητας- τιμής
Μία νέα διάσταση αυτής της πολυπρόσωπης ποικιλίας!

" />