Μπλέ Αλεπού, Κτήμα Κυρ-Γιάννη

39,68 €

Μπλέ Αλεπού, Κτήμα Κυρ-Γιάννη

39,68 €
Brands:
Color:

Διαθεσιμότητα:
Άμεσα διαθέσιμο

  • Τηλεφωνικές παραγγελίες
  • 2311 292 051
Vinoteca's tasting note

Έντονο φρούτο, στιβαρή δομή, ζεστό αλκοόλ και συμπαγής υφή, θέλει αντίστοιχα δυνατά πιάτα δίπλα του.

WINE PROFILE

    • Αρωματικό
    • Πολύπλοκο στη μύτη
    • Σώμα
    • Τανίνες
    • Επίγευση
    • Δυνατότητα Παλαίωσης

Λεπτομέρειες

Χαρακτηρίζεται για το βαθύ κόκκινο, σχεδόν αδιαφανές, με πορφυρές ανταύγειες χρώμα. Είναι ένα κρασί που αναδύει πολύπλοκα, πυκνά αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους, ώριμου κερασιού και δαμάσκηνου, τα οποία εμπλουτίζονται από λεπτές, καλά ενσωματωμένες, νότες καπνού και βανίλιας από την παλαίωση σε γαλλική δρυ. Στιβαρό, με βελούδινη υφή και με μια ζωηρή οξύτητα που προσφέρει φρεσκάδα και ισορροπία, καθώς καταλήγει σε μια παρατεταμένη επίγευση.

      • Χρώμα
      • Ερυθρός
      • Φιάλη
      • 750 ml
      • Χώρα Προέλευσης
      • Ελλάδα
      • Κατηγορία Ποιότητας
      • ΠΓΕ
      • Δυνατότητα Παλαίωσης
      • Επιδέχεται Μακρά Παλαίωση
      • Κατάσταση
      • Ήσυχος
      • Πώμα
      • Φελλός
      • Γλυκύτητα
      • Ξηρός
      • Χρονιά
      • 2015
      • Θερμοκρασία σερβιρίσματος
      • Ερυθρά 15-18°C
      • Ωρίμανση σε βαρέλια
      • Ναί
      • Κρασί Συνοδεύει Εξαιρετικά
      • Αρνί Στη σούβλα, Στο φούρνο, Παϊδάκια σχάρας, Κατσαρόλα κοκκινιστό, Κεμπάπ Κυνήγι Στο φούρνο, Στη σχάρα, Κατσαρόλα (κόκκινη σάλτσα) Λουκάνικα Κατσαρόλα (κόκκινη σάλτσα) Μοσχάρι Στο φούρνο (Roast Beef), Κατσαρόλα (κόκκινη σάλτσα), Φιλέτο ή Μπριζόλα στη σχά
      • Σερβίρεται σε καράφα
      • Ναι
Παραγωγός

Κτήμα Κυρ- Γιάννη

Η εταιρεία ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ ιδρύθηκε το 1997 από το Γιάννη Μπουτάρη. Με βασικές περιοχές έμφασης τη Νάουσα και το Αμύνταιο, στις δύο πλευρές του όρους Βερμίου στη Βορειοδυτική Ελλάδα, η οινοποιία συνεχίζει μια μακρά οικογενειακή παράδοση εστιάζοντας στην παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας, με αυθεντικό χαρακτήρα και ταυτόχρονα ελκυστικά για το σύγχρονο καταναλωτή.  

Σήμερα, η ομάδα της Κυρ-Γιάννη, υπό την καθοδήγηση του Στέλλιου Μπουτάρη, γιου του Γιάννη, ετοιμάζει με όραμα την επόμενη φάση της εξελικτικής πορείας του Κτήματος, αξιοποιώντας δυναμικά τους βασικούς πυλώνες της φιλοσοφίας Κυρ-Γιάννη: καινοτομία, σεβασμό στην παράδοση και  εξειδικευμένη γνώση για το κρασί, από το αμπέλι ως τον τελικό καταναλωτή.

Οι δραστηριότητες του Κτήματος Κυρ-Γιάννη βασίζονται στο σύνολο τους στην εφαρμογή των αρχών της ολοκληρωμένης καλλιέργειας. Πρόκειται για μια συνειδητή απόφαση διαχείρισης, η οποία προκύπτει από την πρόθεση για σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος ως πολύτιμου συστατικού στοιχείου ενός πολιτισμού που σήμερα απειλείται. Η ολοκληρωμένη καλλιέργεια, παράλληλα, διασφαλίζει υψηλή ποιότητα στα προϊόντα που παράγονται στο Κτήμα. Η εφαρμογή της ολοκληρωμένης καλλιέργειας ξεκίνησε το 2004, πιστοποιήθηκε από τον Οργανισμό Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων AGROCERT και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Βασικός άξονας της φιλοσοφίας Κυρ-Γιάννη, η οποία χαρακτηρίζει όλα τα στάδια της παραγωγής, από το αμπέλι ως την τελική εμφιάλωση, είναι η επιλογή: Κάθε κομμάτι των αμπελιών τρυγιέται ξεχωριστά, δυο ή τρεις φορές, ανάλογα με τη φαινολική ωρίμανση των καρπών. Τα σταφύλια οδηγούνται στη συνέχεια στην τράπεζα διαλογής για την τελική διαλογή. Από το 2009, έχει μάλιστα προστεθεί μία δεύτερη τράπεζα διαλογής μετά την αποβοστρύχωση, που επιτρέπει την επιλογή της πρώτης ύλης ρόγα-ρόγα. Ανάλογη επιλογή γίνεται και στα τελικά στάδια της παραγωγής στο οινοποιείο, τόσο στη φάση της ζύμωσης -σε δεξαμενές- όσο και ωρίμανσης –σε βαρέλια- του κρασιού. Στο Κτήμα Κυρ Γιάννη γίνεται, επίσης, συνεχής πειραματική εργασία πάνω στις ιδιότητες του βαρελιού που χρησιμοποιείται στην οινοποίηση (προέλευση, χωρητικότητα, κάψιμο, μέγεθος πόρων) και την επίδρασή του πάνω στο κρασί. Βασικός στόχος παραμένει πάντοτε η δημιουργία κρασιών με πολυδιάστατο και ιδιαίτερο χαρακτήρα: Πλούτος αλλά και αρωματική φινέτσα, οξύτητα που προσδίδει κομψότητα και δυνατότητα παλαίωσης, ισορροπία στο στόμα και ευκολία συνδυασμού με ποικίλα εδέσματα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του στυλ των κρασιών Κυρ-Γιάννη, που συνιστούν μια ελκυστική πρόταση απόλαυσης για το σύγχρονο καταναλωτή. 

 «Τα καλά κρασιά φτιάχνονται στο οινοποιείο και τα μεγάλα στο αμπέλι», σημειώνει ο Στέλλιος Μπουτάρης, ο οποίος θεωρεί ότι μέσα στην επόμενη πενταετία το Κτήμα Κυρ- Γιάννη θα δώσει δείγματα της πραγματικής δυναμικής του, με τη χρήση των καρπών των νέων αμπελιών και την αξιοποίηση της γνώσης που έχει χτιστεί μέσα από την πολύχρονη έρευνα πάνω στο αμπέλι και το κρασί (η Νάουσα είναι η πρώτη περιοχή στην Ελλάδα όπου εφαρμόστηκε πρόγραμμα κλωνικής επιλογής). «Όραμά μας είναι η ανάδειξη του δυναμικού του Ελληνικού –και ιδιαίτερα μάλιστα του Μακεδονικού- αμπελώνα καθώς και η σταδιακή μας καθιέρωση στον παγκόσμιο οινικό χάρτη. Στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη βασική μας αρχή είναι ότι η καινοτομία δημιουργεί παράδοση! Με έμφαση στις γηγενείς μας ποικιλίες, στους σύγχρονους τρόπους οινοποίησης, στην επαγγελματική προσέγγιση και στα κρασιά που προσφέρουν μια ελκυστική πρόταση απόλαυσης στο σύγχρονο καταναλωτή πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας» συμπληρώνει ο Στέλλιος Μπουτάρης. Σ’ αυτή τη λογική, η νέα γενιά κρασιών Κυρ-Γιάννη με βάση το Ξινόμαυρο, η οποία σχεδιάζεται ήδη, αναμένεται να αποτελέσει μοχλό για τη μελλοντική ανάπτυξη και την καθιέρωση της οινοποιίας και σε διεθνές επίπεδο.  

Δείτε όλα τα κρασιά από τον ίδιο παραγωγό
Περιοχή Προέλευσης

Νάουσα

Η αμπελουργική ζώνη των οίνων ΠΟΠ (ΟΠΑΠ) Νάουσα (PDO Naoussa) θεσμοθετήθηκε το 1971, και βρίσκεται στο βορειοαδυτικό τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας  Ημαθίας. Με επίκεντρο την πολύ γραφική πόλη του κρασιού Νάουσα, σε έκταση κοντά στα 7000στρ και σε υψόμετρα από 150μ έως 350μ είναι η αμπελουργική ζώνη των οίνων ΠΟΠ (ΟΠΑΠ) ΝάουσαΣτους πρόποδες και στις ανατολικές - νοτιοανατολικές πλαγιές του Βέρμιου (2052μ), σε ένα πολύ γοητευτικό φυσικό περιβάλλον και σε πολυμορφία αναγλύφου, προσανατολισμών και εδαφών, ο αμπελώνας της Νάουσας είναι, σχεδόν στο σύνολό του, γραμμικός. Η ποικιλία σταφυλίου για την ΠΟΠ Νάουσα είναι το ξινόμαυρο. Το ξινόμαυρο είναι η πλέον πολυδύναμη ερυθρή ποικιλία αμπέλου του βορειοελλαδικού χώρου. Στη Νάουσα έχει τη μεγαλύτερη έκταση από τις 4 ζώνες ΠΟΠ που στη σύνθεση των οίνων τους συμμετέχει. Η ποιότητα των σταφυλιών του ξινόμαυρου της Νάουσας εξαρτάται πολύ από τη θέση - προσανατολισμό των αμπελιών και τη σύσταση των εδαφών (προτιμότερα τα ασβεστούχα). Τις ψυχρές και βροχερές χρονιές σημαντικά τμήματα της παραγωγής έχουν πρόβλημα ωρίμανσης. Μετά από εκτεταμένη έρευνα, έχουν επιλεχθεί 3 κλώνοι του ξινόμαυρου της Νάουσας οι οποίοι τα τελευταία χρόνια φυτεύονται πολύ και ταυτοχρόνως γίνονται πειραματισμοί με την πυκνότητα φύτευσης και τη διαμόρφωση των πρέμνων. Τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της μεθοδικής δουλείας έχουν ήδη φανεί και έχουν δρομολογήσει το μεγάλο ερυθρό ξινόμαυρο της ΝάουσαςΣτη Νάουσα το ξινόμαυρο οινοποιείται και ως λευκός οίνος (με λευκή οινοποίηση πάτα-τράβα) και συνηθίζεται η εμφιάλωσή του μόνου ως ποικιλιακού οίνου.
 

Δείτε όλα τα κρασιά από την ίδια Περιοχή Προέλευσης

Αξιολογήσεις Πελατών

πρωτοπορο Αξιολόγηση από sam
Ποιότητα
Σχέση ποιότητας- τιμής
Τιμή
το παντρεμα merlot syrah ειναι συνηθες και παντα πετυχενει .το ξινομαυρο δινει ενα ιδιαιτερο
τονο που συναγωνιζεται με το cabernet.
πραγματικη αλεπου πανεξυπνο χαρμανι τωρα γιατι ειναι μπλε και οχι κατακοκινη οπως το merlot το ξερει ο κυρ γιαννης (Αναρτήθηκε στις 25/8/2016)

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Αξιολογείτε: Μπλέ Αλεπού, Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

  1 αστέρι 2 αστέρια 3 αστέρια 4 αστέρια 5 αστέρια
Τιμή
Σχέση ποιότητας- τιμής
Ποιότητα
Έντονο φρούτο, στιβαρή δομή, ζεστό αλκοόλ και συμπαγής υφή, θέλει αντίστοιχα δυνατά πιάτα δίπλα του.

" />