Optimus, Γαία Οινοποιήτική

Κανονική Τιμή: 93,00 €

Special Price 87,42 €

Optimus, Γαία Οινοποιήτική

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Κανονική Τιμή: 93,00 €

Special Price 87,42 €

Brands:
Color:

Διαθεσιμότητα:
Άμεση αποστολή σε 1-2 εργάσιμες μέρες

 • Τηλεφωνικές παραγγελίες
 • 2311 292 051
Vinoteca's tasting note

ΟPTIMUS σημαίνει ιδανικός και για την Γαία αποτελεί την καλύτερη επιλογή για το όνομα ενός κρασιού που γεννήθηκε από την αναζήτηση της ιδανικής εκδοχής του Αγιωργίτικου.

WINE PROFILE

  • Αρωματικό
  • Πολύπλοκο στη μύτη
  • Σώμα
  • Τανίνες
  • Οξύτητα
  • Επίγευση
  • Δυνατότητα Παλαίωσης

Λεπτομέρειες

Βαθυκόκκινο οπτικά. Ένα κρασί πολύπλοκο στην μύτη με εντυπωσιακό αρωματικό βάθος. Κόκκινα φρούτα, μαύρα φούτα, κακάο και μπαχάρια συνθέτουν το αρωματικό του προφίλ. Στο στόμα γεμάτο, με υπέροχη υφή, υπέροχες τανίνες και ατελείωτη επίγευση.

   • Χρώμα
   • Ερυθρός
   • Φιάλη
   • 750 ml
   • Χώρα Προέλευσης
   • Ελλάδα
   • Δυνατότητα Παλαίωσης
   • Επιδέχεται Μακρά Παλαίωση
   • Κατάσταση
   • Ήσυχος
   • Γλυκύτητα
   • Ξηρός
   • Θερμοκρασία σερβιρίσματος
   • Ερυθρά 15-18°C
   • Κρασί Συνοδεύει Εξαιρετικά
   • Κρέατα σχάρας, λουκάνικα, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες
   • Επιπλέον Πληροφορίες
   • Παλαίωσε 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια και εμφιαλώθηκε χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση.
Παραγωγός

Γαία Οινοποιητική

Η ΓΑΙΑ Οινοποιητική ιδρύθηκε το 1994 από τους Γιάννη Παρασκευόπουλο (Γεωπόνο Α.Π.Θ., Διδάκτορα Οινολογίας του Πανεπιστημίου Bordeaux II) και Λέων Καράτσαλο (Γεωπόνο Α.Π.Θ.). Διαλέξαμε να εγκαταστήσουμε τα οινοποιεία μας σε δύο από τις πλέον ποιοτικές αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας, τη Σαντορίνη και τη Νεμέα. Πίσω από τις ετικέτες της ΓΑΙΑ βρίσκεται μία απλή και ταυτόχρονα «προκλητική» ιδέα που δεν είναι άλλη από το να διερευνήσουμε σε βάθος τα όρια των ελληνικών ποικιλιών και χρησιμοποιώντας γνώση και τεχνολογία αιχμής να προσφέρουμε στον οινολάτρη, εντός και εκτός συνόρων, το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα. 

H πρώτη εμφάνιση της εταιρίας μας έγινε με το «ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ», ένα Λευκό Ξηρό Οίνο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) Σαντορίνη που γρήγορα κατέλαβε τη θέση του στην αγορά των νέων ποιοτικών ελληνικών κρασιών.

Το 1995 πρωτοεμφανίζεται ο Λευκός «ΝΟΤΙΟΣ», μία ευτυχής σύζευξη Μοσχοφίλερου με Ροδίτη, που αμέσως έγινε αποδεκτός από το οινόφιλο κοινό, λόγω της εξαιρετικής σχέσης ποιότητας-τιμής που τον χαρακτηρίζει.

Το 1996 η ΓΑΙΑ υποδέχεται ως τρίτο μέτοχο τη Χριστίνα Λεγάκη, οικονομολόγο, και μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρία. Ταυτόχρονα αποκτά ιδιόκτητο αμπελώνα 70 στρεμμάτων στο Κούτσι της Νεμέας και μέσα σ’ αυτόν δημιουργεί ένα άρτια εξοπλισμένο οινοποιείο δυναμικότητας 3.000 εκατόλιτρων.

Την ίδια περίοδο τρεις νέοι οίνοι, περιορισμένου αριθμού φιαλών, ο Ερυθρός «ΝΟΤΙΟΣ», η ρετσίνα «ΡΗΤΙΝΙΤΗΣ Nobilis» και το ροζέ «ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ 14-18 h» παράγονται για πρώτη φορά, εκπληρώνοντας σε πρώτη φάση το στόχο της ΓΑΙΑΣ για μια ουσιαστική παρουσία και συμβολή στην ελληνική οινοπαραγωγή.

 Το 1999 εμφανίζονται ο «ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ ΒΑΡΕΛΙ», ένας οίνος Π.Ο.Π. Σαντορίνη, εξαιρετικά περιορισμένου αριθμού φιαλών και το «ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ», ένας ερυθρός οίνος Π.Ο.Π. Νεμέας, που ήρθε να ανατρέψει τη μέχρι τότε επικρατούσα αντίληψη, σύμφωνα με την οποία το Αγιωργίτικο δεν μπορούσε να δώσει οίνους παλαίωσης. Με το «ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ» προστέθηκε στην ονομασία προέλευσης Νεμέα, μια νέα ποιοτικότερη διάσταση, αυτή των οίνων βαθιάς παλαίωσης. Την ίδια χρονιά, αποφασίζουμε να παράγουμε ένα σπάνιο και παλαιωμένο ξίδι από την ποικιλία Ασύρτικο, το οποίο κάνει την εμφάνισή του 5 χρόνια μετά, το 2004.    

 Την αμέσως επόμενη χρονιά, ανάμεσα στους δύο «ακραίους πόλους» του Αγιωργίτικου, δηλαδή τον Ερυθρό ΝΟΤΙΟ (η νεαρή έκφραση της ποικιλίας) και το ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ (κρασί βαθιάς παλαίωσης), τοποθετήσαμε το  «ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ της ΓΑΙΑΣ», έναν ενδιάμεσο κρίκο στην αλυσίδα του Αγιωργίτικου, που ήρθε να καλύψει ένα γευστικό κενό. Ίσως, το «ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ της ΓΑΙΑΣ» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το πρότυπο μίας τυπικής Νεμέας.

 Την ίδια χρονιά, το 2000, μια παλιά Νεμεάτικη συνταγή, ξεχασμένη στα χρόνια, έρχεται πάλι στο προσκήνιο και γεννιέται ο «ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ». Πρόκειται για ένα γλυκό επιδόρπιο οίνο που παράγεται από Αγιωργίτικο λιασμένο στον ήλιο του φθινοπώρου.  Οι πρώτες φιάλες του γλυκού κρασιού «ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ» της εσοδείας του 2000 κάνουν την εμφάνισή τους το 2006, μετά από 5 χρόνια παλαίωσης.

Το 2007, θέλοντας να ολοκληρώσουμε την «περιπέτεια» του Αγιωργίτικου, αποφασίσαμε να το συνδυάσουμε με μία ξενική ποικιλία. Το χαρισματικό Syrah, που καλλιεργούμε στο Κούτσι, συμμετέχει με περίπου 30% σε ένα πληθωρικό και μεστό χαρμάνι. Το κρασί ονομάστηκε «ΓΑΙΑ S» και θέλουμε να πιστεύουμε ότι σηματοδοτεί μία νέα εποχή στην οινοπαραγωγή της Νεμέας.   

Τέλος, το 2008, ένα τελευταίο και λίγο «αιρετικό» κρασί ξεπήδησε από το οινοποιείο μας στη Σαντορίνη. Το «ΑΣΥΡΤΙΚΟ της ΓΑΙΑΣ-Wild Ferment» παράγεται από αυστηρά επιλεγμένο Ασύρτικο που ζυμώνει σε μικρές δεξαμενές και βαρέλια μόνο κάτω από την επίδραση των ζυμών του αμπελώνα από τον οποίο προήλθε το σταφύλι. Κάθε νέα εσοδεία αυτού του ιδιαίτερου κρασιού χαρακτηρίζεται από την οικολογία της ζύμωσης που τυχαία κυριαρχεί. 

Σήμερα, οι 9.800 φιάλες του 1994 ξεπερνούν τις 350.0000. Κύρια χαρακτηριστικά μας, ήταν και παραμένουν, η προσήλωσή μας στην υψηλή ποιότητα και η ειλικρίνεια απέναντι σε εκείνους που μας εμπιστεύονται.

 

Δείτε όλα τα κρασιά από τον ίδιο παραγωγό
Περιοχή Προέλευσης

Νεμέα

Ο ΠΟΠ Νεμέα (θεσπίστηκε το 1971) είναι ο μόνος ελληνικός οίνος ΠΟΠ που η ζώνη του εκτείνεται σε δύο περιφερειακές ενότητες της χώρας. Το κατά πολύ μεγαλύτερο τμήμα της στο νότιο κεντρικό τμήμα της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας, κυρίως στην περιοχή Νεμέας (Νεμέα, Αηδόνια, Αρχαία Νεμέα, Αρχαίες Κλεωνές, Γαλατάς, Δάφνη, Καστράκι, Κούτσι, Λεόντιο, Πετρί), ενώ μικρότερες εκτάσεις υπάρχουν στις περιοχές Σικυωνίων (Μποζικά, Τιτάνη) και Στυμφαλίας (Ασπρόκαμπος, Κεφαλάρι, Ψάρι). Η έκταση στην περιφερειακή ενότητα Αργολίδας είναι μικρή και εντοπίζεται στο βορειοδυτικό τμήμα της, στις περιοχές Κουτσοποδίου (Μαλανδρένι) και Λύρκειας (Γυμνό).

Ο ΠΟΠ Νεμέα είναι ο «φλυάσιος οίνος» των αρχαίων Ελλήνων, οίνος συνδεδεμένος με το μύθο του Ηρακλή, ο οποίος λατρευόταν στην περιοχή. Άλλωστε, εκεί υπάρχει και ιερό του. Γι’ αυτό και η λαϊκή παράδοση καταγράφει το κρασί της Νεμέας ως «το αίμα του Ηρακλή». Η Νεμέα, που παλιά λεγόταν Άγιος Γεώργιος, έχει μάλλον ονοματίσει την ποικιλία αγιωργίτικο και είναι ο κύριος τόπος της. Στη συνολική έκταση της ζώνης υπάρχει κατά τόπους μεγάλη διαφοροποίηση εδαφών και κλιματικών συνθηκών. Συνηθίζεται ο ανεπίσημος διαχωρισμός της ζώνης σε 3 επιμέρους υποζώνες, με βάση τα υψόμετρα, στις οποίες η ωρίμαση και τα συνολικά χαρακτηριστικά των σταφυλιών προσφέρονται για διαφορετικά στυλ (ή τύπους) οίνων. Γεγονός είναι ότι το αγιωργίτικο είναι η πλέον πολυδύναμη γηγενής ερυθρή ποικιλία και στη Νεμέα έχουν αναπτυχθεί διάφορες «σχολές» οινοποίησης, οι οποίες προσφέρουν από φρέσκους ερυθρούς οίνους έως οίνους βαθιάς παλαίωσης. Σε αυτούς ειδικά, η σχέση Νεμέα-αγιωργίτικο αποτελεί μια από τις πλέον σημαντικές οινικές παρουσίες του ελληνικού αμπελώνα και των σύγχρονων κρασιών του, όσον αφορά τον τύπο των ερυθρών ξηρών οίνων. Μια τάση που άρχισε πρόσφατα να αναπτύσσεται είναι η παρασκευή γλυκών (επιδόρπιων) οίνων, οι οποίοι προβλέπονται ωςΠΟΠ Νεμέα. Στην περιοχή έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις και από μη ντόπιους οινοπαραγωγούς. Έτσι, 38 οινοποιεία εντός της ζώνης και με τις απαραίτητες συνεργασίες 35 οινοποιεία εκτός ζώνης παράγουν οίνους ΠΟΠ Νεμέα.

Ποικιλία

Αγιωργίτικο 100%

Τύποι κρασιών

 • Ερυθρός ξηρός
 • Ερυθρός ημίγλυκος
 • Ερυθρός γλυκύς

Δείτε όλα τα κρασιά από την ίδια Περιοχή Προέλευσης

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Αξιολογείτε: Optimus, Γαία Οινοποιήτική

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

  1 αστέρι 2 αστέρια 3 αστέρια 4 αστέρια 5 αστέρια
Ποιότητα
Τιμή
Σχέση ποιότητας- τιμής
ΟPTIMUS σημαίνει ιδανικός και για την Γαία αποτελεί την καλύτερη επιλογή για το όνομα ενός κρασιού που γεννήθηκε από την αναζήτηση της ιδανικής εκδοχής του Αγιωργίτικου.

" />