Perpetuus Semillon, Nico Lazaridi

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

24,18 €
Brands:
Color:

Διαθεσιμότητα:
Κατοπιν παραγγελίας Κατόπιν παραγγελίας εμφανίζονται προϊόντα που δεν είναι άμεσα διαθέσιμα προς παράδοση. Αφού ολοκληρώστε την παραγγελία σας θα σας ενημερώσουμε για την ημερομηνία παράδοσης η οποία εξαρτάται από τον προμηθευτή μας. Η διάρκεια μπορεί να είναι από 2-4 εργάσιμες ημέρες. Στην περίπτωση που το προϊόν είναι σε έλλειψη και δεν είμαστε σε θέση να το αποστείλουμε, θα σας ενημερώσουμε και θα έχετε την επιλογή αντικατάστασης ή επιστροφής των χρημάτων σας.

  • Τηλεφωνικές παραγγελίες
  • 2311 292 051
Vinoteca's tasting note

H ωρίμανση σε καινούργια βαρέλια και ο ειδικός τρόπος επεξεργασίας το κάνουν μοναδικό με άριστη δομή και αντοχή στο χρόνο.

WINE PROFILE

    • Αρωματικό
    • Πολύπλοκο στη μύτη
    • Σώμα
    • Οξύτητα
    • Επίγευση
    • Δυνατότητα Παλαίωσης

Λεπτομέρειες

Λαμπερό λεμονί χρώμα με χρυσές ανταύγειες, που φανερώνει την οκτάμηνη ωρίμαση του σε βαρέλια. Αρώματα λουλουδιών και ώριμων πυρηνόκαρπων φρούτων με νότες γλυκών μπαχαρικών και μελιού. Στόμα πληθωρικό και πικάντικο με μέτρια οξύτητα και αρωματική μακρά επίγευση.

      • Χρώμα
      • Λευκός
      • Φιάλη
      • 750 ml
      • Χώρα Προέλευσης
      • Ελλάδα
      • Κατηγορία Ποιότητας
      • ΠΓΕ
      • Περιοχή Προέλευσης
      • Αγορά
      • Δυνατότητα Παλαίωσης
      • 5-8 Χρόνια
      • Κατάσταση
      • Ήσυχος
      • Πώμα
      • Φελλός
      • Γλυκύτητα
      • Ξηρός
      • Θερμοκρασία σερβιρίσματος
      • Λευκά 7-11°C
      • Ωρίμανση σε βαρέλια
      • Ναί
      • Κρασί Συνοδεύει Εξαιρετικά
      • οστρακοειδή, ψάρια με ελαφρές σάλτσες, αυγοτάραχο, λευκά κρέατα και λαχανικά με σύνθετες σάλτσες
Παραγωγός

Chateau Nico Lazaridi

Αγάπη για την ιστορία και την Τέχνη, πάθος για το κρασί.

Τα ισχυρά κίνητρα που ώθησαν τον Νίκο Λαζαρίδη να δημιουργήσει μια από τις κορυφαίες οινοποιίες της Ελλάδας.

Η αρχή έγινε στα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν ο Νίκος Λαζαρίδης αποφάσισε να μετατρέψει τη μεγάλη αγάπη του για τον κόσμο του κρασιού σε επαγγελματική ενασχόληση.

Επικεντρώθηκε στο νομό Δράμας, τον τόπο καταγωγής του, μεταφέροντας τις εμπειρίες του από την Τοσκάνη, όπου είχε ζήσει αρκετό καιρό. Άρχισε να εγκαθιστά αμπελώνες σε διαφορετικές τοποθεσίες. Πειραματίστηκε, δοκίμασε και κατέληξε.

Πάντα με πρωτοποριακό πνεύμα, το 1987 πρωτοστάτησε στην ίδρυση της πρώτης αμπελουργικής και οινοποιητικής εταιρείας του νομού Δράμας. Η οικογένεια του Νίκου Λαζαρίδη παραμένει ο μοναδικός μέτοχος αυτής της πρώτης οινοποιίας που ιδρύθηκε στην Δράμα.

Από τα διαφορετικά terroir της Δράμας, για να εγκαταστήσει τους νέους αμπελώνες του, επέλεξε την περιοχή της Αγοράς, για την ιδανική τοποθεσία, τη μοναδική μορφολογία και την αξιόλογη αμπελοοινική παράδοση. Σε στρατηγικό σημείο, με θέα όλη την πεδιάδα και τον επιβλητικό όγκο του όρους Παγγαίο, το 1997 ανέγειρε το Οινοποιείο Chateau Lazaridi.

H Οινοποιία του Νίκου Λαζαρίδη έδωσε άλλη διάσταση στον κόσμο του κρασιού, δείχνοντας τον δρόμο του συγκερασμού των αισθήσεων σε μια ολότητα απόλαυσης. Μέσα στο οινοποιείο, δημιουργήθηκε η περίφημη πινακοθήκη «Μαγικό Βουνό», η οποία φιλοξενεί τα έργα όλων των σημαντικών καλλιτεχνών, που φιλοτέχνησαν τις ετικέτες των κρασιών του Κτήματος. Αλλά και οι κοινόχρηστοι χώροι υποδοχής επισκεπτών του Chateau Lazaridi γέμισαν με έργα τέχνης: πίνακες και γλυπτά, σε έναν αέναο διάλογο ανάμεσα στον οίνο, το πινέλο και τη σμίλη.

Οι επιλογές αυτές δεν άργησαν να οδηγήσουν στην κορυφή. Πολύ σύντομα τα κρασιά της Nico Lazaridi κατόρθωσαν να κερδίσουν το οινόφιλο κοινό εντός και εκτός Ελλάδος.

Ο Νίκος Λαζαρίδης  χάραξε τη διαδρομή προς την αναζήτηση της τελειότητας, δίνοντας τη σκυτάλη στις επόμενες γενιές, που συνεχίζουν επάξια, την παρακαταθήκη του.

Δείτε όλα τα κρασιά από τον ίδιο παραγωγό
Ποικιλία

Ασύρτικο

Το ασύρτικο είναι μια λευκή ποικιλία παγκόσμιας κλάσης και μια από τις σπουδαιότερες ποικιλίες της Μεσογείου. Προέρχεται από τη Σαντορίνη, αλλά εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα και έγινε, από άποψη ποιότητας, μία από τις πιο σημαντικές γηγενείς ποικιλίες. Δίνει κυρίως λευκά ξηρά κρασιά, μερικά από τα οποία ωριμάζουν σε βαρέλι. Ωστόσο, ορισμένα γλυκά κρασιά παράγονται από λιαστό σταφύλι (λιαστά κρασιά) της ποικιλίας ασύρτικο.
Το ασύρτικο είναι μια από αυτές τις σπάνιες λευκές ποικιλίες αμπέλου που μπορούν να καλλιεργηθούν σε συνθήκες ζεστού και ξηρού κλίματος, διατηρώντας υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, σε άριστη ισορροπία με τη ζωηρή οξύτητά του. Πρόκειται για μια ποικιλία που εστιάζει στη δομή, στο εκχύλισμα και στο γευστικό όγκο και λιγότερο στον αρωματικό χαρακτήρα. Το ασύρτικο κυριαρχεί στον οίνο ΠΟΠ Σαντορίνη, όπου οδηγεί σε πολύ πυκνά λευκά κρασιά, με λεπτότητα και ορυκτώδη χαρακτήρα. Ωστόσο, έχει φυτευθεί στις περισσότερες ελληνικές αμπελουργικές περιοχές, από άλλα νησιά του Αιγαίου πελάγους, έως τη Μακεδονία (ΠΟΠ Πλαγιές Μελίτωνα), την κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Σε αυτές τις περιοχές, το ασύρτικο διατηρεί το φρέσκο και ορυκτώδη χαρακτήρα του, αλλά παρουσιάζει εντονότερα πρωτογενή αρώματα φρούτων και λιγότερο πυκνή δομή. Τέλος, τα γλυκά ασύρτικα (όπως το Vinsanto ή ο οίνος ΠΟΠ Μονεμβασία-Malvasia) είναι πλούσια, πολύπλοκα και έντονα κρασιά.
Το ασύρτικο δίνει κρασια με έντονο στυλ, δομή και πυκνότητα, ενω είναι φιλικό με το φαγητό, ιδίως με το ψητό ψάρι και τα θαλασσινά. Όλα τα ασύρτικα, τόσο τα δεξαμενής, όσο και αυτά που ωριμάζουν σε βαρέλι, παλαιώνουν ασφαλώς για πέντε ή ακόμα και δέκα χρόνια, μερικές φορές πολύ περισσότερο. Τα γλυκά ασύρτικα είναι αιώνια, αφού, ο χρόνος όχι μόνο δεν τα κουράζει, αλλά τα βελτιώνει.

Δείτε όλα τα κρασιά από την ίδια ποικιλία

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Αξιολογείτε: Perpetuus Semillon, Nico Lazaridi

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

  1 αστέρι 2 αστέρια 3 αστέρια 4 αστέρια 5 αστέρια
Ποιότητα
Τιμή
Σχέση ποιότητας- τιμής
H ωρίμανση σε καινούργια βαρέλια και ο ειδικός τρόπος επεξεργασίας το κάνουν μοναδικό με άριστη δομή και αντοχή στο χρόνο.

" />