WINE PROFILE
- Χαμηλό
- Μέτριο-
- Μέτριο
- Μέτριο+
- Υψηλό
-
- Αρωματικό
-
- Πολύπλοκο στη μύτη
-
- Σώμα
-
- Τανίνες
-
- Οξύτητα
-
- Επίγευση
-
- Δυνατότητα Παλαίωσης
Λεπτομέρειες
- Παραγωγός
- Κτήμα Βογιατζή
- Χρώμα
- Ερυθρός
- Φιάλη
- 750 ml
- Χώρα Προέλευσης
- Ελλάδα
- Κατηγορία Ποιότητας
- Τοπικός Οίνος
- Περιοχή Προέλευσης
- Βελβεντό
- Δυνατότητα Παλαίωσης
- 8-10 Χρόνια
- Κατάσταση
- Ήσυχος
- Πώμα
- Φελλός
- Γλυκύτητα
- Ξηρός
- Ποικιλίες
- Cabernet Franc
- Χρονιά
- 2015
- Θερμοκρασία σερβιρίσματος
- Ερυθρά 15-18°C
- Ωρίμανση σε βαρέλια
- Ναί
- Κρασί Συνοδεύει Εξαιρετικά
- κόκκινα κρέατα, κυνήγι στιφάδο
- Βιολογική Καλλιέργεια
- Ναι
- Σερβίρεται σε καράφα
- Ναι
- Αλκοολικός Βαθμός
- 14%
Κτήμα Βογιατζή
Εκεί κοντά στη λίµνη, στη θέση παλαιού αµπελιού της οικογένειας Βογιατζή, δηµιουργήθηκε την περίοδο 1991-1994 ένας νέος, σύγχρονος αµπελώνας 30 στρεµµάτων, µε τοπικές και άλλες ποικιλίες και στόχο την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας, τα οποία να συνδυάζουν ιδιαιτερότητα και χαρακτήρα.
H οικογένεια Bογιατζή έχει την δική της ιστορία στο οινεµπόριο, που καταγράφεται από τις αρχές του αιώνα όταν µεγάλες ποσότητες οίνων της περιοχής Bελβεντού, µεταφέρονταν και πωλούνταν στην αναπτυσσόµενη την περίοδο εκείνη πόλη της Kατερίνης, όπου και εγκαταστάθηκε η οικογένεια, διατηρώντας οινοπωλείο-ουζερί µέχρι το 1992.
Aπό την τρίτη γενιά, ο Γιάννης, µετά από σπουδές στην οινολογία στο Πανεπιστήµιο του Mπορντώ της Γαλλίας, και σηµαντική εµπειρία στην Eλληνική οινοπαραγωγή, µε τον αδελφό του Nίκο, µηχανολόγο και τον πατέρα τους Xαρίση, αποφασίζουν να επιστρέψουν στο Bελβεντό δηµιουργώντας έναν νέο, ιδιόκτητο αµπελώνα. Την διαχείριση του οινοποιείου επι τόπου εξασκεί η χημικός - οινολόγος Ειρήνη Ζανδέ ενώ τους αμπελώνες φροντίζουν με πολλή προσοχή και αγάπη ο Πέτρος και ο Ευθύμης.