Amphora Λιάτικο- Ζύμωση σε αμφορέα, Οινοποιείο Δουλουφάκη

15,50 €

Amphora Λιάτικο- Ζύμωση σε αμφορέα, Οινοποιείο Δουλουφάκη

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

15,50 €
Brands:
Color:

Διαθεσιμότητα:
Άμεση αποστολή σε 1-2 εργάσιμες μέρες

  • Τηλεφωνικές παραγγελίες
  • 2311 292 051
Vinoteca's tasting note

Οινοποιήθηκε όπως τα κρασιά που έφτιαχναν στην Κρήτη πριν 4.000 χρόνια.

WINE PROFILE

    • Αρωματικό
    • Πολύπλοκο στη μύτη
    • Σώμα
    • Τανίνες
    • Οξύτητα
    • Επίγευση
    • Δυνατότητα Παλαίωσης

Λεπτομέρειες

Χρώμα κόκκινο με κεραμιδί ανταύγειες, σχετικά διαυγές. Παρουσιάζει ίζημα στη φιάλη, λόγω του ότι δεν φιλτραρίστηκε. Ζυμώθηκε και ωρίμασε μέσα σε αμφορείς, γεγονός που το βοήθησε να αναδείξει τα αυθεντικά αρώματα της ποικιλίας, αλλά ταυτόχρονα να αναπτύξει υπέροχα αρώματα οξειδωτικής παλαίωσης. Η παραμονή με τους φλοιούς, για περισσότερες από 40 ημέρες, το εφοδίασε με πλούσιες τανίνες, ενώ η αργή επαφή με το οξυγόνο που εισέρχεται από τους πόρους του αμφορέα του προσέφερε βαθιά και πλούσια υφή. Γήινα αρώματα και αρώματα ορυκτών. Αποξηραμένο δαμάσκηνο, σύκο, αλλά και ένα αρωματικό κοκτέιλ από βότανα της Κρητικής γης, χαρακτηριστικό της ποικιλίας. Στο στόμα γεύση από κεράσι μαρασκίνο, μαύρα και κόκκινα μούρα, έντονες τανίνες, αλλά και εντυπωσιακά φρέσκια οξύτητα.

      • Χρώμα
      • Ερυθρός
      • Φιάλη
      • 750 ml
      • Χώρα Προέλευσης
      • Ελλάδα
      • Κατηγορία Ποιότητας
      • ΠΓΕ
      • Περιοχή Προέλευσης
      • Κρήτη
      • Δυνατότητα Παλαίωσης
      • 3-5 Χρόνια
      • Κατάσταση
      • Ήσυχος
      • Πώμα
      • Φελλός
      • Γλυκύτητα
      • Ξηρός
      • Ποικιλίες
      • Λιάτικο
      • Θερμοκρασία σερβιρίσματος
      • Ερυθρά 15-18°C
      • Κρασί Συνοδεύει Εξαιρετικά
      • πλούσια πιάτα κρέατος, όπως βοδινό, πάπια, αλλά και κυνήγι. Εάν το πιάτο σας διαθέτει μία σάλτσα με έντονη παρουσία μπαχαρικών, ταϋλανδέζικου κάρυ ή αποξηραμένων φρούτων, ο συνδυασμός με τον κόκκινο αμφορέα θα σας μαγέψει.
      • Επιπλέον Πληροφορίες
      • Οινοποίηση σε πήλινο αμφορέα (πιθάρι) 250-300 λίτρων χωρίς προσθήκη ζυμών, με ελάχιστο θειώδες. Έπειτα από 3 μήνες εκχύλιση, έγινε διαχωρισμός και το κρασί παρέμεινε με τις λάσπες του για 2 μήνες στο πιθάρι. Ακολούθησε απολάσπωση και για 4 ακόμα μήνες ωρί
Παραγωγός

Οινοποιείο Δουλουφάκη

Το οινοποιείο μας βρίσκεται στο χωριό Δαφνές, λίγα χιλιόμετρα νότια από το Ηράκλειο Κρήτης, ανάμεσα σε χαρακτηριστικούς αμπελώνες. Όπως και τα άλλα οινοποιεία της Κρήτης, προσπαθούμε διαρκώς να αναδείξουμε την ποιότητα των κρητικών κρασιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Παράγουμε κρασιά από κρητικές γηγενείς ποικιλίες (Βηλάνα, Βιδιανό, Μοσχάτο Σπίνας, Malvasia, Μαντηλάρι, Λιάτικο και Κοτσιφάλι) αλλά και από διεθνείς, όπως Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Sangiovese και Syrah. 

«Είμαι η τρίτη γενιά οινοποιών, καθώς ο παππούς μου και ο πατέρας μου ήταν οινοποιοί. Το Κρασί για μένα είναι πολλά παραπάνω από μια απλή λέξη. Είναι το επάγγελμά μου, το χόμπι μου, η ευχαρίστησή μου. Ασχολούμενος με το κρασί, αποτελώ μέρος μιας παράδοσης και ενός πολιτισμού που μετρά πάνω από τέσσερις χιλιάδες χρόνια σε αυτόν τον τόπο.» Νίκος Δουλουφάκης

Δείτε όλα τα κρασιά από τον ίδιο παραγωγό

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Αξιολογείτε: Amphora Λιάτικο- Ζύμωση σε αμφορέα, Οινοποιείο Δουλουφάκη

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

  1 αστέρι 2 αστέρια 3 αστέρια 4 αστέρια 5 αστέρια
Ποιότητα
Τιμή
Σχέση ποιότητας- τιμής
Οινοποιήθηκε όπως τα κρασιά που έφτιαχναν στην Κρήτη πριν 4.000 χρόνια.

" />