Αυλοτόπι 2014, Κτήμα Τσέλεπου (Cellar Aged Wine)

43,40 €

Αυλοτόπι 2014, Κτήμα Τσέλεπου (Cellar Aged Wine)

43,40 €
Brands:
Color:

Διαθεσιμότητα:
Cellar wine Κρασί που έχει παλαιώσει υπο ιδανικές συνθήκες στο κελάρι μας και είναι διαθέσιμο σε περιορισμένη ποσότητα.

  • Τηλεφωνικές παραγγελίες
  • 2311 292 051
Vinoteca's tasting note

Ένα μεγάλο κρασί που δείχνει τις δυνατότητες παλαίωσης του.

WINE PROFILE

    • Αρωματικό
    • Πολύπλοκο στη μύτη
    • Σώμα
    • Τανίνες
    • Επίγευση
    • Δυνατότητα Παλαίωσης

Λεπτομέρειες

Βαθύ κόκκινο χρώμα. Εξελιγμένα αρώματα βανίλιας, σοκολάτας και καφέ, μπαχαρικά και καβουρδισμένα αρώματα φρούτων του δάσους ξεχωρίζουν στην μύτη. Στο στόμα πλούσια γεύση σε συνδυασμό με πλούσιες τανίνες που έχουν ωριμάσει και δίνουν αίσθηση πληρότητας. Η επίγευση του είναι μακρά.

      • Χρώμα
      • Ερυθρός
      • Φιάλη
      • 750 ml
      • Χώρα Προέλευσης
      • Ελλάδα
      • Κατηγορία Ποιότητας
      • ΠΓΕ
      • Περιοχή Προέλευσης
      • Αρκαδία
      • Δυνατότητα Παλαίωσης
      • Επιδέχεται Μακρά Παλαίωση
      • Κατάσταση
      • Ήσυχος
      • Πώμα
      • Φελλός
      • Γλυκύτητα
      • Ξηρός
      • Χρονιά
      • 2014
      • Θερμοκρασία σερβιρίσματος
      • Ερυθρά 15-18°C
      • Ωρίμανση σε βαρέλια
      • Ναί
      • Κρασί Συνοδεύει Εξαιρετικά
      • Μοσχαρίσιο κρέας, κυνήγι. Συνιστάται αερισμός τουλάχιστον 50 λεπτά σε καράφα
      • Επιπλέον Πληροφορίες
      • Ακολουθούνται πολύ μεγάλες εκχυλίσεις 20-25 ημέρών. Παλαίωνει 15 μήνες σε καινούργια δρύινα βαρέλια.
      • Σερβίρεται σε καράφα
      • Ναι
Παραγωγός

Κτήμα Τσέλεπου

Μετά από μια δεκάχρονη μελέτη και παρακολούθηση του αρκαδικού αμπελώνα ο Γιάννης Τσέλεπος επέλεξε το 1989 για εγκατάσταση του Κτήματος τις ανατολικές πλαγιές του Πάρνωνα. Λόφοι που χαρακτηρίζονται από εδάφη φτωχά και αργυλοπετρώδη, με ιδανική αποστράγγιση, είναι ικανά να παράγουν κρασιά υψηλής ποιότητας πραγματικούς πρεσβευτές του Αρκαδικού αμπελώνα. Αξιοποιώντας το οικοσύστημα της Αρκαδικής γης εγκαταστήσαμε τους αμπελώνες μας σε υψόμετρο 750 μέτρων. Τα 5.000 στρέμματα της ποικιλίας «μοσχοφίλερο» αποτελούν από το 1971 τον κορμό της Μαντινείας (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης). Το ιδιαίτερο μικροκλίμα του οινοπεδίου της Μαντινείας, διαφοροποιεί τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας σε σχέση με την υπόλοιπη Πελοπόννησο. Έτσι το φιλέρι που καλλιεργείται στην Πελοπόννησο μεταβάλλεται σε Μοσχοφίλερο στη Μαντινεία με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αρώματος και γεύσης, υποβοηθούμενο από τις χαμηλές θερμοκρασίες και την όψιμη ωρίμανση. Κρασιά με τριανταφυλλένια παρουσία, θυμίζουν συνδυασμό των αρωμάτων των ποικιλιών Gewurztraminer και Μοσχάτου. Το κρασί που παράγεται είναι ένα κρασί «blanc de gris », λευκό από γκρίζα σταφύλια. Κρασί γνήσιος απόγονος του αμπελώνα της αρχαίας Αρκαδίας, που κατά τον ιστορικό και περιηγητή Θεόφραστο, αποκαλείται ο «κάπνειος οίνος της Αρκαδίας».

Δείτε όλα τα κρασιά από τον ίδιο παραγωγό
Ποικιλία

Cabernet Sauvignon

Το cabernet sauvignon είναι για πολλούς οινογνώστες και καταναλωτές ο βασιλιάς των ερυθρών ποικιλιών. Έχει ήδη κατακτήσει σχεδόν όλες τις οινοπαραγωγικές χώρες του κόσμου, ενώ στην Ελλάδα έχει πράγματι μια σημαντική παρουσία στο κομμάτι των κρασιών υψηλής ποιότητας. Το cabernet sauvignon είναι μια ερυθρή ποικιλία που δίνει ερυθρά κρασιά, γνωστά για τον ατίθασο χαρακτήρα τους, αλλά και για τη μοναδική δυνατότητα παλαίωσης που διαθέτουν.
Τα κρασιά που έχουν παραχθεί από cabernet sauvignon διακρίνονται για το πυκνό, σχεδόν αδιαπέραστο πορφυρό χρώμα τους. Η έντονη μύτη τους χαρακτηρίζεται από τα αρώματα μαύρων φρούτων, κέδρου και μπαχαρικών, ενώ συχνά υπάρχει η παρουσία των αρωμάτων δρυός. Στο στόμα είναι πυκνά στη δομή και στιβαρά, με σφιχτές ταννίνες, υψηλή οξύτητα και μέτριο προς υψηλό αλκοόλ. Το cabernet sauvignon είναι μια ποικιλία που αγαπάει τη δρυ και από τις ελάχιστες που μπορεί να «αντέξει» παλαίωση σε 100% καινούριο δρύινο βαρέλι. Στην Ελλάδα καλλιεργείται σχεδόν σε όλες τις οινοπαραγωγικές περιοχές, ενώ έχει δώσει δείγματα κορυφαίας ποιότητας στις περισσότερες από αυτές, όπως στο Μέτσοβο, στην Καβάλα, στη Δράμα, στη Χαλκιδική, στην Αταλάντη, στην Αττική και στη Μεσσηνία. Εκτός από μονοποικιλιακά κρασιά, το cabernet sauvignon απαντάται σε χαρμάνια με γαλλικές ποικιλίες, όπως το μερλό και το καμπερνέ φραν, αλλά και σε πολύ επιτυχημένες προσπάθειες με ελληνικές ποικιλίες, όπως το αγιωργίτικο.
Το cabernet sauvignon δίνει τανικά, πληθωρικά και πολύπλοκα ερυθρά κρασιά. Είναι μια ποικιλία που κατ’ εξοχήν απαιτεί το πάντρεμα με πρωτεΐνες κρέατος, ειδικά με μοσχάρι, αλλά και με πιο εξεζητημένες επιλογές, όπως π.χ. ελάφι. Τα κορυφαία κρασιά εντυπωσιάζουν ακόμη και 15 ή 20 χρόνια μετά τον τρύγο.

Δείτε όλα τα κρασιά από την ίδια ποικιλία

Αξιολογήσεις Πελατών

Ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ Αξιολόγηση από sam
Ποιότητα
Τιμή
Σχέση ποιότητας- τιμής
ΑΝΟΙΞΑ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΔΕΚΑ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΕΝΩ ΜΥΡΙΖΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ.
ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΡΑΦΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΩΡΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ.
ΧΡΩΜΑ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟ , ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΠΡΟΔΙΔΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ. ΣΩΜΑ ΣΥΜΠΑΓΕΣ ΔΕΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ. ΚΑΘΕ ΓΟΥΛΙΑ ΣΕ ΓΕΜΙΖΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΕ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ. ΜΟΝΑΔΙΚΟ! ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ (Αναρτήθηκε στις 10/11/2016)

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Αξιολογείτε: Αυλοτόπι 2014, Κτήμα Τσέλεπου (Cellar Aged Wine)

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

  1 αστέρι 2 αστέρια 3 αστέρια 4 αστέρια 5 αστέρια
Ποιότητα
Τιμή
Σχέση ποιότητας- τιμής
Ένα μεγάλο κρασί που δείχνει τις δυνατότητες παλαίωσης του.

" />