WINE PROFILE
- Χαμηλό
- Μέτριο-
- Μέτριο
- Μέτριο+
- Υψηλό
-
- Αρωματικό
-
- Πολύπλοκο στη μύτη
-
- Σώμα
-
- Τανίνες
-
- Επίγευση
-
- Δυνατότητα Παλαίωσης
Λεπτομέρειες
Οπτικά βαθύ κόκκινο, με αρώματα κόκκινων φρούτων, όπως κεράσια και έντονες βαλσαμικές νότες που θυμίζουν μέντα και φρέσκα βότανα. Με μεγάλη συγκέντρωση στο στόμα με ώριμες, μαλακές τανίνες. Μακρύ, παρατεταμένο με κομψό φινίρισμα.
- Παραγωγός
- Trapiche
- Χρώμα
- Ερυθρός
- Φιάλη
- 750 ml
- Χώρα Προέλευσης
- Αργεντινή
- Δυνατότητα Παλαίωσης
- Επιδέχεται Μακρά Παλαίωση
- Κατάσταση
- Ήσυχος
- Πώμα
- Φελλός
- Γλυκύτητα
- Ξηρός
- Ποικιλίες
- Malbec
- Χρονιά
- 2017
- Θερμοκρασία σερβιρίσματος
- Ερυθρά 15-18°C
- Ωρίμανση σε βαρέλια
- Ναί
- Διακρίσεις
- 93 POINTS2012 | James Suckling, JamesSuckling.com May 2016 93 POINTS2011 | The Wine Advocate 92 POINTS2011 | Wine Enthusiast 90 POINTS2011 | Wine Spectator 90 POINTS2011 Single Vineyard | Wine Spectator August 2015 92 POINTS2011 Single Vineyard | Wine Ent
Trapiche
Η ιστορία του Trapiche αρχίζει το 1883, σε ένα μικρό αμπέλι που ονομάζεται El Trapiche, στην περιοχή της Μεντόζα της Αργεντινής, όπου αναπτύχθηκαν τα σταφύλια για τα πρώτα εκλεκτά κρασιά.
Με περισσότερα από 130 χρόνια εμπειρίας, το Trapiche έχει καταξιωθεί ως ένα πρωτοπόρο οινοποιείο, αφοσιωμένο στην παραγωγή μονοποικιλιακών κρασιών.
Πιστό στην προέλευσή του, σήμερα το Trapiche είναι σε μια συνεχή αναζήτηση για τις τελευταίες βέλτιστες πρακτικές αμπελοκαλλιέργειας και οινοποίησης.
Με επικεφαλής τον Daniel Pi, Διευθυντή οινολογικού, η ομάδα οινοποίησης προσπαθεί διαρκώς να βελτιώσει τις πρακτικές οινοποίησης με την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων με οινοποιούς από άλλες χώρες παραγωγής κρασιού, όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.
Το Trapiche ήταν ένα από τα πρώτα οινοποιεία της Αργεντινής που εισήλθε στη διεθνή σκηνή. Το 1889, το οινοποιείο έλαβε το πρώτο διεθνές βραβείο του στο Παρίσι. Το 1920, δύο ετικέτες του Trapiche, το Fond de Cave και το Broquel, άρχισαν να αιχμαλωτίζουν τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους του κόσμου. Τη δεκαετία του '70 το οινοποιείο είδε μια σημαντική αύξηση των εξαγωγών, μια τάση που έχει παραμείνει σταθερή μέχρι και σήμερα.
Έτσι το Trapiche έχει καταστεί ο μεγαλύτερος εξαγωγέας εκλεκτού κρασιού της Αργεντινής.