WINE PROFILE
- Χαμηλό
- Μέτριο-
- Μέτριο
- Μέτριο+
- Υψηλό
-
- Αρωματικό
-
- Πολύπλοκο στη μύτη
-
- Σώμα
-
- Τανίνες
-
- Επίγευση
-
- Δυνατότητα Παλαίωσης
Λεπτομέρειες
Βαθυκόκκινο οπτικά. Εκρηκτικό και πολύπλοκο στην μύτη με αρώματα από μούρα, μαύρο κεράσι, ροδοπέταλα, δαμάσκηνο, μόκα, κανέλα και μπαχάρια να ξεχωρίζουν. Στο στόμα πλούσιο με βελούδινες τανίνες και μακρά επίγευση.
- Παραγωγός
- Shafer Vineyards
- Χρώμα
- Ερυθρός
- Φιάλη
- 750 ml
- Χώρα Προέλευσης
- ΗΠΑ
- Περιοχή Προέλευσης
- Napa Valley
- Δυνατότητα Παλαίωσης
- Επιδέχεται Μακρά Παλαίωση
- Κατάσταση
- Ήσυχος
- Πώμα
- Φελλός
- Γλυκύτητα
- Ξηρός
- Ποικιλίες
- Cabernet Sauvignon
- Θερμοκρασία σερβιρίσματος
- Ερυθρά 15-18°C
- Ωρίμανση σε βαρέλια
- Ναί
- Κρασί Συνοδεύει Εξαιρετικά
- πιάτα με κόκκινο κρέας
- Επιπλέον Πληροφορίες
- ωριμάζει για 20 μήνες σε νέα γαλλικά βαρέλια
- Σερβίρεται σε καράφα
- Ναι
Cabernet Sauvignon
Το cabernet sauvignon είναι για πολλούς οινογνώστες και καταναλωτές ο βασιλιάς των ερυθρών ποικιλιών. Έχει ήδη κατακτήσει σχεδόν όλες τις οινοπαραγωγικές χώρες του κόσμου, ενώ στην Ελλάδα έχει πράγματι μια σημαντική παρουσία στο κομμάτι των κρασιών υψηλής ποιότητας. Το cabernet sauvignon είναι μια ερυθρή ποικιλία που δίνει ερυθρά κρασιά, γνωστά για τον ατίθασο χαρακτήρα τους, αλλά και για τη μοναδική δυνατότητα παλαίωσης που διαθέτουν.
Τα κρασιά που έχουν παραχθεί από cabernet sauvignon διακρίνονται για το πυκνό, σχεδόν αδιαπέραστο πορφυρό χρώμα τους. Η έντονη μύτη τους χαρακτηρίζεται από τα αρώματα μαύρων φρούτων, κέδρου και μπαχαρικών, ενώ συχνά υπάρχει η παρουσία των αρωμάτων δρυός. Στο στόμα είναι πυκνά στη δομή και στιβαρά, με σφιχτές ταννίνες, υψηλή οξύτητα και μέτριο προς υψηλό αλκοόλ. Το cabernet sauvignon είναι μια ποικιλία που αγαπάει τη δρυ και από τις ελάχιστες που μπορεί να «αντέξει» παλαίωση σε 100% καινούριο δρύινο βαρέλι. Στην Ελλάδα καλλιεργείται σχεδόν σε όλες τις οινοπαραγωγικές περιοχές, ενώ έχει δώσει δείγματα κορυφαίας ποιότητας στις περισσότερες από αυτές, όπως στο Μέτσοβο, στην Καβάλα, στη Δράμα, στη Χαλκιδική, στην Αταλάντη, στην Αττική και στη Μεσσηνία. Εκτός από μονοποικιλιακά κρασιά, το cabernet sauvignon απαντάται σε χαρμάνια με γαλλικές ποικιλίες, όπως το μερλό και το καμπερνέ φραν, αλλά και σε πολύ επιτυχημένες προσπάθειες με ελληνικές ποικιλίες, όπως το αγιωργίτικο.
Το cabernet sauvignon δίνει τανικά, πληθωρικά και πολύπλοκα ερυθρά κρασιά. Είναι μια ποικιλία που κατ’ εξοχήν απαιτεί το πάντρεμα με πρωτεΐνες κρέατος, ειδικά με μοσχάρι, αλλά και με πιο εξεζητημένες επιλογές, όπως π.χ. ελάφι. Τα κορυφαία κρασιά εντυπωσιάζουν ακόμη και 15 ή 20 χρόνια μετά τον τρύγο.