Ρομπόλα

Ρομπόλα

Η Ρομπόλα Κεφαλονιάς είναι λευκό κρασί Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) που παράγεται αποκλειστικά στο νησί της Κεφαλονιάς.

Η ποικιλία ρομπόλα προτιμάει φτωχά εδάφη, χαλικώδη, ασβεστολιθικής προέλευσης κύρια στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές του νησιού. Ξεκινάει τη βλάστηση στα τέλη του Μάρτη και ωριμάζει λίγο μετά τα μέσα Αυγούστου, μέχρι και τα μέσα Σεπτέμβρη το πολύ.

Τα χαρακτηριστικά της Ρομπόλας είναι λευκοπράσινο χρώμα με χρυσοκίτρινες ανταύγειες, ανάλογα με την μέθοδο εμφιάλωσης. Το πρωτογενές άρωμα της Ρομπόλας το χαρακτηρίζουν άνθη εσπεριδοειδών και φρούτα ροδάκινου, κίτρου και μήλου, έντονα αλλά όχι επιθετικά, με ικανοποιητική ένταση και διάρκεια αρώματος. Το κρασί έχει γευστικά γεμάτο στόμα, με χαρακτηριστική οξύτητα. Καταναλώνεται συνήθως σε 1-3 έτη από την παραγωγή του.

Λίστα Πλέγμα

Φθίνουσα Ταξινόμηση
  1. Εξαιρετική έκφραση της ποικιλίας.
  2. Μια περιορισμένης παραγωγής single-vineyard Ρομπόλα!

Λίστα Πλέγμα

Φθίνουσα Ταξινόμηση