Lexis Gris, Αμπελώνες Ζαχαριά

12,40 €

Lexis Gris, Αμπελώνες Ζαχαριά

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

12,40 €
Brands:
Color:

Διαθεσιμότητα:
Εξαντλήθηκε Δεν είναι διαθέσιμο για παραγγελία.

  • Τηλεφωνικές παραγγελίες
  • 2311 292 051

WINE PROFILE

    • Αρωματικό
    • Πολύπλοκο στη μύτη
    • Σώμα
    • Οξύτητα
    • Επίγευση
    • Δυνατότητα Παλαίωσης

Λεπτομέρειες

Λαμπερό σομόν με γκρι ανταύγειες οπτικά. Στην μύτη διακρίνονται έντονα αρώματα εσπεριδοειδών, κίτρου, ροδοπετάλων και ροζ γκρέιπφρουτ. Στο στόμα γεμάτο, με τραγανή οξύτητα και μακρύ τελείωμα.

      • Χρώμα
      • Ροζέ
      • Φιάλη
      • 750 ml
      • Χώρα Προέλευσης
      • Ελλάδα
      • Κατηγορία Ποιότητας
      • ΠΓΕ
      • Περιοχή Προέλευσης
      • Πελοπόννησος
      • Δυνατότητα Παλαίωσης
      • 3-5 Χρόνια
      • Κατάσταση
      • Ήσυχος
      • Πώμα
      • Φελλός
      • Γλυκύτητα
      • Ξηρός
      • Θερμοκρασία σερβιρίσματος
      • Ροζέ 9-12 °C
      • Κρασί Συνοδεύει Εξαιρετικά
      • Πιάτα με σολομό, ψάρια, θαλασσινά, λευκά κρέατα
      • Επιπλέον Πληροφορίες
      • Ωριμάζει στις φίνες οινολάσπες του για 6 μήνες σύμφωνα με την μέθοδο sur lie
Παραγωγός

Αμπελώνες Ζαχαριά

Η εταιρεία «Αμπελώνες Ζαχαριά» – ΟΙΝΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ αποτελεί μία από τις σημαντικότερες οινοποιίες της περιοχής της Νεμέας, αλλά και της Πελοποννήσου γενικότερα. H ευρεία γκάμα των προϊόντων της, με περισσότερες από 15 ετικέτες, καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα των απαιτήσεων του σύγχρονου καταναλωτή, ενώ οι συνεχείς διακρίσεις των κρασιών της τα τελευταία έτη, σε μεγάλους και καθιερωμένους διεθνείς διαγωνισμούς οίνου, την κατατάσσουν σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες δυνάμεις του οινικού κλάδου. Αν και στον χώρο του εμφιαλωμένου άρχισε να δραστηριοποιείται μόλις το 2002, εντούτοις η οινική ιστορία της εταιρείας φτάνει πολλά χρόνια πίσω στον χρόνο.
Καταρχάς, το οινοποιείο της εταιρείας είναι το μεγαλύτερο και ιστορικότερο ιδιωτικό οινοποιείο της περιοχής της Νεμέας, το οποίο και βρίσκεται σε συνεχή παραγωγική λειτουργία από το 1960. Χτισμένο σε διάφορες φάσεις, με κυριότερους σταθμούς το 1960, όπου χτίσθηκαν οι πρώτες εγκαταστάσεις, το 1973 όπου ολοκληρώθηκε το σύνολο του οινοποιείου με τις τότε τελειότερες γαλλικές προδιαγραφές, εισάγοντας την κυριότερη γαλλική τεχνογνωσία στη Νεμέα, και τέλος το 2004, όπου ολοκληρώθηκε από την οικογένεια Ζαχαριά ο πλήρης εκσυγχρονισμός του. Σήμερα το οινοποιείο συνδυάζει μοναδικά την παράδοση, με τις γαλλικού τύπου τσιμεντένιες δεξαμενές, αλλά και την τεχνολογία αιχμής, με αυτόματους ανοξείδωτες οινοποιητές, πνευματικά πιεστήρια, φίλτρο εφαπτομενικής διήθησης, και ό,τι πιο σύγχρονο απαιτεί η σύγχρονη οινολογία.
 
Επιπρόσθετα, ο Ηλίας Ζαχαριάς, ο οινοποιός, ο άνθρωπος που δημιούργησε την εταιρεία έχει ήδη κλείσει 35 έτη συνεχούς προσφοράς στο νεμεάτικο αμπελώνα και στο κρασί του. Απόφοιτος της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών, με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, αλλά κυρίως με έντονη τη διάθεση για προσφορά στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, προσφέρει αδιαλείπτως τις υπηρεσίες του ως γεωπόνος στη Νεμέα και στα σταφύλια της από το 1974. Όλα αυτά τα χρόνια, όντας πάντα δίπλα στο πλευρό των αγροτών συνετέλεσε τα μέγιστα για την ποιοτική αναβάθμιση του σταφυλιού της Νεμέας, ώστε το αγιωργίτικο κρασί να βγει από την αφάνεια και να κατακτήσει την θέση που του αξίζει.
 
Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της εταιρείας, πέρα από τις εγκαταστάσεις και τους ανθρώπους της, αποτελεί το σπουδαίο χώμα της Νεμέας, και πιο συγκεκριμένα οι αμπελώνες της οικογένειας Ζαχαριά, που εκτείνονται σε μια έκταση 400 στρεμμάτων, με τους πιο παλαιούς να ξεπερνούν ήδη την ηλικία των 40 ετών. Οι αμπελώνες βρίσκονται επικεντρωμένοι κυρίως στις πλαγιές γύρω από το χωριό Λεόντιο και φιλοξενούν σήμερα 12 ποικιλίες αμπέλου με μικρές στρεμματικές αποδόσεις και με αυστηρή εφαρμογή πιστοποιημένου, σύμφωνα με τα πρότυπα AGRO 2-1 & 2-2, ολοκληρωμένου συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.


Όσον αφορά στο μέλλον, τα σχέδια είναι πολλά… Το ‘πάντρεμα’ όμως της γης με την οινολογία, πράγμα που αποτελεί και την πεμπτουσία της ιστορίας των Αμπελώνων Ζαχαριά, παραμένει ο μόνος δρόμος για την παραγωγή οίνων υψηλών απαιτήσεων. Η πίστη σε αυτό, καθώς και η συνεχής αναζήτηση αρωμάτων και γεύσεων θα αποφέρουν σύντομα νέες εκπλήξεις για το οινόφιλο κοινό.

 

Δείτε όλα τα κρασιά από τον ίδιο παραγωγό
Ποικιλία

Μοσχοφίλερο

Το σταφύλι μπορεί στην πραγματικότητα να διαθέτει ρώγες με ερυθρωπή ή γκριζωπή φλούδα και ειναι το πιο αρωματικό από όλα τα μέλη της οικογένειας των φιλεριών, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, με το συνθετικό «μόσχο». Χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά για την παραγωγή ξηρών λευκών και ελάχιστων αφρωδών οίνων. Συχνά συμμετέχει και σε χαρμάνια οίνων, αλλα και σε ροζέ κρασιά.  
Πυρήνας της καλλιέργειας του όψιμου μοσχοφίλερου είναι η Πελοπόννησος και ιδιαίτερα το οροπέδιο της Μαντινείας. Εκεί, στα ορεινά κρύα εδάφη της περιοχής, δίνονει τους λευκούς οίνους ΠΟΠ Μαντίνεια. Αρκεί απλώς το ποτήρι να πλησιάσει τη μύτη και το μοσχοφίλερο χαρίζει απλόχερα τα φίνα και εξωτικά αρώματά του, με νότες λίτσι, ροδοπετάλων και λεμονανθών. Με την πρώτη γουλιά παρασύρει με την παιχνιδιάρικη διάθεση που δημιουργεί το ελαφρύ σώμα του, η γαργαλιστική οξύτητα και το πικάντικο τελείωμα. Το μοσχοφίλερο μάλιστα δεν θυσιάζει τα χαρακτηριστικά αυτά ούτε όταν οινοποιηθεί με τη μέθοδο της Καμπανίας, για να δώσει λεπτά αφρώδη κρασιά, ούτε όταν εκχυλιστεί στην περίπτωση των ροζέ κρασιών, ούτε καν όταν ωριμάσει σε βαρέλι, στις σπάνιες περιπτώσεις που οινοπαραγωγοί αποφασίσουν να του προσδώσουν πάχος και όγκο.
Εξωτικό και γεμάτο φρεσκάδα, το μοσχοφίλερο πίνεται είτε ως απεριτίφ, είτε δίπλα σε κομψά πιάτα.

Δείτε όλα τα κρασιά από την ίδια ποικιλία

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Αξιολογείτε: Lexis Gris, Αμπελώνες Ζαχαριά

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

  1 αστέρι 2 αστέρια 3 αστέρια 4 αστέρια 5 αστέρια
Ποιότητα
Τιμή
Σχέση ποιότητας- τιμής