Syrah 2011, Gentilini (Cellar Wine)

Κανονική Τιμή: 18,35 €

Special Price 14,26 €

Syrah 2011, Gentilini (Cellar Wine)

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Κανονική Τιμή: 18,35 €

Special Price 14,26 €

Brands:
Color:

Διαθεσιμότητα:
Cellar wine Κρασί που έχει παλαιώσει υπο ιδανικές συνθήκες στο κελάρι μας και είναι διαθέσιμο σε περιορισμένη ποσότητα.

  • Τηλεφωνικές παραγγελίες
  • 2311 292 051
Vinoteca's tasting note
Συγεντρώνει τα τυπικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας και έχει καλοδουλεμένες μαλακές τανίνες

WINE PROFILE

    • Αρωματικό
    • Πολύπλοκο στη μύτη
    • Σώμα
    • Τανίνες
    • Επίγευση
    • Δυνατότητα Παλαίωσης

Λεπτομέρειες

Οπτικά είναι βαθυκόκκινο, στην μύτη διακρίνονται έντονες νότες βύσσινου, μύρτιλου και πιπεριού. Γεμάτο στο στόμα με αρκετές τανίνες και διακριτική παρουσία του ξύλου. Η επίγευσή του είναι ευχάριστη και αρκετά μακριά.
      • Χρώμα
      • Ερυθρός
      • Φιάλη
      • 750 ml
      • Χώρα Προέλευσης
      • Ελλάδα
      • Κατηγορία Ποιότητας
      • Επιτραπέζιος Οίνος
      • Δυνατότητα Παλαίωσης
      • 8-10 Χρόνια
      • Κατάσταση
      • Ήσυχος
      • Πώμα
      • Φελλός
      • Γλυκύτητα
      • Ξηρός
      • Ποικιλίες
      • Syrah, Μαυροδάφνη
      • Χρονιά
      • 2011
      • Θερμοκρασία σερβιρίσματος
      • Ερυθρά 15-18°C
      • Ωρίμανση σε βαρέλια
      • 9-12 μήνες
      • Κρασί Συνοδεύει Εξαιρετικά
      • Κρέατα στη σχάρα, σουτζουκάκια σμυρνέικα
      • Σερβίρεται σε καράφα
      • Ναι
Παραγωγός

Gentilini

Gentilini είναι το όνομα της νόνας του Σπύρου Κοσμετάτου, Μαρίας – Άννας, τελευταία απογόνου παλιάς οικογένειας του νησιού.

Οι Gentilini κατάγονται από το Este, κοντά στην Πάντοβα, όπου υπάρχει και σήμερα ένας κλάδος. Ο Μαρίνος Γκεντιλίνης, όπως εκφέρεται ελληνικά το όνομα, ήταν μηχανικός του Ενετικού στρατού, ο οποίος ανέλαβε να κατασκευάσει το φρούριο της Άσσου το 1593. Τελικά εγκαταστάθηκε εκεί, παντρεύτηκε, και γράφτηκε στην βίβλο του αρχοντολογιού, το Libro d’Oro.

Το 1929 ο Γεράσιμος Καμπίτσης άνοιξε κοντά στο Λονδίνο ένα από τα πρώτα οινοποιεία της Αγγλίας, το Isleworth Wineries. 35 χρόνια αργότερα, ο εγγονός του, Σπύρος Κοσμετάτος, έτυχε να περάσει δύο χρόνια κοντά στους αμπελώνες και το Ινστιτούτο Οίνου της Νότιας Αφρικής, στο Stellenbosch. Εκεί γεννήθηκε η ιδέα και η πρόκληση της δημιουργίας στον ελληνικό χώρο ενός κρασιού που θα συναγωνιζόταν ποιοτικά τα καλύτερα κρασιά του κόσμου. Με την πρόκληση αυτή μπροστά του, ο Σπύρος Κοσμετάτος επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του, την Κεφαλονιά. Περαιτέρω λεπτομερείς πειραματισμοί κατά την διάρκεια της οινοποίησης κατέληξαν στην πρώτη εμπορική σοδειά του 1984, που διοχετεύθηκε ταυτόχρονα στην αγορά της Ελλάδας και στον πολύ δύσκολο χώρο της αγοράς της Αγγλίας.

Το 2002, η Μαριάννα Κοσμετάτου, κόρη του ιδρυτή Σπύρου Κοσμετάτου, και ο σύζυγός της, Πέτρος Μαρκαντωνάτος, ανέλαβαν την GENTILINI με νέες ιδέες και νέα ορμή. Η βασική φιλοσοφία της οινοποιίας παραμένει, ωστόσο, πάντα η ίδια : Με συνεχείς πειραματισμούς για ολοένα και πιο υψηλή επίδοση, αφοσίωση στις τοπικές πoικιλίες, ειδικά την Ρομπόλα, και έμφαση στην προώθηση του τοπικού, ιδιαίτερου χαρακτήρα τους, η GENTILINI έχει ως πρώτιστο μέλημά της την ύψιστη ποιότητα, τον πολιτισμό της γεύσης και την απόλαυση του καταναλωτή.

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο απο τα Ιόνια νησιά, με την μεγαλύτερη ποικιλία τόσο στο τοπίο όσο στη βλάστηση. Κατά την μακραίωνη ιστορία της γνώρισε πολλούς εποικιστές και πολλούς κατακτητές, από τους Ρωμαίους και τους Φράγκους μέχρι τους Ενετούς και τους Αγγλους.

Δείτε όλα τα κρασιά από τον ίδιο παραγωγό
Περιοχή Προέλευσης

Ρομπόλα Κεφαλονιά

Η ζώνη του ΠΟΠ Ρομπόλα (θεσπίστηκε το 1982) είναι στο νησί της Κεφαλλονιάς της ομώνυμης περιφερειακής ενότητας, σε έκταση 1.800στρ. και υψόμετρα από 175 έως 800μ. Όλη η έκταση βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού, στο οροπέδιο των Ομαλών (Άγιος Ελευθέριος, Βαλσαμάτα & Φραγκάτα, Επανοχώρι, Μιχάτα) και στις δυτικές – νοτιοδυτικές πλαγιές του Αίνου (1.628μ.). Από το οροπέδιο, που έχει μέσο υψόμετρο 390μ., η ζώνη κατηφορίζει βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά προς τις ορεινές περιοχής Αργοστολίου (Δαυγάτα, Δεμουτσανάτα, Διληνάτα, Τρωιανάτα, Φαρακλάτα) και νότια προς την περιοχή Λειβαθούς (Βλαχάτα, Μουσάτα, Περατάτα), όπου έχει ως χαμηλότερο όριο τον κύριο δρόμο Αργοστολίου – Ελειού Πρόννων.

Ο ΠΟΠ Ρομπόλα είναι ο μόνος ελληνικός οίνος ΠΟΠ που παίρνει το όνομά του όχι από την περιοχή, αλλά από την ποικιλία. Στην Κεφαλλονιά, η ρομπόλα είναι η πλέον διαδεδομένη ποικιλία, η οποία ευδοκιμεί σε γενικώς φτωχά εδάφη (άγονα), ενίοτε τόσο φτωχά που οι Ιταλοί ονόμαζαν το κρασί της «Vino di Sasso», δηλαδή «κρασί της πέτρας». Στις ορεινές πλαγιές του Αίνου υπάρχουν ακόμα πολλά αυτόριζα αμπέλια ιδιαίτερα μεγάλης ηλικίας. Ισχύει διάταξη που επιτρέπει την παραγωγή οίνων και από οινοποιεία εκτός ζώνης, εφόσον, βεβαίως, βρίσκονται στο νησί της Κεφαλλονιάς. Έτσι, παράγονται οίνοι ΠΟΠ Ρομπόλα από όλα τα οινοποιεία (10) που βρίσκονται στην Κεφαλλονιά.

Ποικιλία


Ρομπόλα 100%

Τύπος κρασιού:

  • Λευκός ξηρός

Δείτε όλα τα κρασιά από την ίδια Περιοχή Προέλευσης

Γράψτε τη δική σας αξιολόγηση

Αξιολογείτε: Syrah 2011, Gentilini (Cellar Wine)

Πως βαθμολογείτε αυτό το προϊόν; *

  1 αστέρι 2 αστέρια 3 αστέρια 4 αστέρια 5 αστέρια
Ποιότητα
Τιμή
Σχέση ποιότητας- τιμής